Ήρωας μετανάστης από το Μαλί αναρριχήθηκε 4 ορόφους για να σώσει ένα παιδάκι που κρεμόταν στο κενό. Ζήτησε να τον συναντήσει ο Μακρόν

Ένας νεαρός μετανάστης έγινε ήρωας στο Παρίσι, καθώς σκαρφάλωσε στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας για να σώσει ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό από το ένα χέρι.

Ο Μαμαντού Γκασαμά μετά την αυθόρμητη πράξη του, έγινε το πρόσωπο της ημέρας και ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να τον συναντήσει στο Μέγαρο των Ιλισίων. Ο Μακρόν εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κίνησή του και του ανακοίνωσε ότι θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα. Επίσης, ο Μακρόν του έδωσε μετάλλιο θάρρους και του είπε

ότι θα πρέπει να γίνει πυροσβέστης.

Ο Μακρόν, σε tweet στο λογαριασμό του, ανήρτησε φωτογραφίες από τη συνάντησή τους. «Με τον κ. Γκασανά, που έσωσε το Σάββατο τη ζωή ενός παιδιού σκαρφαλώνοντας με γυμνά χέρια τέσσερις ορόφους. Του είπα ότι ως αναγνώριση της ηρωικής του πράξης θα νομιμοποιηθεί όσο συντομότερα γίνεται και ότι η πυροσβεστική υπηρεσία στο Παρίσι είναι έτοιμη να τον καλωσορίσει», έγραψε.

Οι συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο 18ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όταν ένα μικρό παιδί βρέθηκε κρεμασμένο από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας, με τεράστιο κίνδυνο να πέσει στο κενό. Τότε ο νεαρός Αφρικανός χωρίς να χάσει χρόνο, άρχισε να σκαρφαλώνει με απίστευτη επιδεξιότητα και ταχύτητα, τους ορόφους ώστε να φτάσει το μικρό αγόρι.

Μπροστά σε δεκάδες σοκαρισμένους κατοίκους και περαστικούς, κι ενώ ούτε η αστυνομία ούτε η πυροσβεστική βρίσκονταν στο σημείο, ο μετανάστης καταφέρνει να φτάσει σε χρόνο ρεκόρ δίπλα στο παιδί, δίνοντας τέλος στις στιγμές αγωνίας που προηγήθηκαν.

Με δηλώσεις τους, οι φορείς της πόλης εξήραν το θάρρος και την αποφασιστικότητα του νεαρού άντρα, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του κατάφερε να σώσει το μικρό παιδί από βέβαια πτώση, καθώς το σίγουρο είναι πως δεν θα κατάφερνε να κρατηθεί από το καλώδιο για πολύ ώρα ακόμη, ούτως ώστε να καταφθάσουν τα συνεργεία διάσωσης.

«Ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα»

«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό στην οδό Μαρξ-Ντορμουά σκαρφαλώνοντας τρεις ορόφους είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μάλι τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε Μαμουντού Γκασάμα», έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού Ιαν Μπροσά.

Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό συνεχάρη τον νεαρό: «Ένα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για την θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν». «Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα».

Πηγή: Gazzetta plus

The post Ήρωας μετανάστης από το Μαλί αναρριχήθηκε 4 ορόφους για να σώσει ένα παιδάκι που κρεμόταν στο κενό. Ζήτησε να τον συναντήσει ο Μακρόν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα