Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που κλείνουν στην Ελλάδα. Γιατί μπαίνει λουκέτο σε όλα τα σχολεία της Πέλλας

Από αύριο κλειστά όλα τα σχολεία στην Πέλλα. Ποια άλλα αναστέλλουν τη λειτουργία τους

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στους δήμους της περιοχής.

Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την πλήρη αναστολή λειτουργίας

τεσσάρων σχολείων της Επικράτειας.

Πρόκειται για το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής και το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί έως και τις 27 Σεπτεμβρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και τις 30 Σεπτεμβρίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως και την 1η Οκτωβρίου.

Παράλληλα κλειστά είναι τα σχολειά στην Μυτιλήνη, το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλέιας.

Επιπλέον, σε άλλες 20 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 17 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες τρεις αφορούν τμήματα σε σχολεία του Πύργου, των Τρικάλων και των Σερρών.

Η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή συνολικά- βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Κλειστά τα σχολεία στο Μουζάκι

Την ίδια στιγμή τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου θα αναστείλουν τη λειτουργία τους μέχρι και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών.

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Βρούχος και Κωσταρίδης, οι Ροδίτες που έστησαν κατασκοπευτικό δίκτυο και εκτελέστηκαν «εν ονόματι του γερμανικού λαού». Τους κατέδωσε συνεργάτης τους μετά από βασανιστήρια

The post Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που κλείνουν στην Ελλάδα. Γιατί μπαίνει λουκέτο σε όλα τα σχολεία της Πέλλας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα