Για απόπειρα κατασκοπείας και παράνομης εισόδου στη χώρα θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Έβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

«Χουριέτ», «Μιλιέτ», «Σαμπάχ», «Εν Σον Χαμπέρ» και άλλα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν την είδηση για τη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω εκπροσώπου της, προσπάθησε νωρίτερα να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα, κάνοντας λόγο μόνο για

παράνομη είσοδο και για λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.
Στην ενημέρωση που παρείχε για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας».
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες και την ενημέρωση που έχουμε, το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή οι δύο Έλληνες αξιωματικοί βγήκαν από το δρόμο τους και επαναλαμβάνω βρέθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος. Ακολούθησε η σύλληψή τους από τις τουρκικές αρχές και από εκεί και πέρα οι νομικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα, αφορούν μια δίκη για παράνομη είσοδο στην χώρα, η οποία θα ολοκληρωθεί και αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των δύο Ελληνων αξιωματικών στην χώρα μας»

Το άρθρο Για απόπειρα κατασκοπείας και παράνομης εισόδου στη χώρα θα δικαστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα