«Γεμάτες μίσος» οι τουρκικές αντιδράσεις για το Charlie Hebdo απαντά το Παρίσι στην Άγκυρα. Ερντογάν: Αδιαφορώ για το σιχαμένο περιοδικό

Οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους κατά του γαλλικού σατιρικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo, το οποίο δημοσίευσε μία καρικατούρα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ήταν «γεμάτες μίσος», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Το σκίτσο στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo σατίριζε τον Ερντογάν και μία γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως μία «αηδιαστική προσπάθεια».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,
η Γαλλία και η Τουρκία ανταλλάσσουν φραστικά πυρά γύρω από σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, μετά τον πρόσφατο αποκεφαλισμό στο Παρίσι ενός καθηγητή που έδειχνε στους μαθητές τα σκίτσα, σε ένα μάθημα ελευθερίας του λόγου. Οι μουσουλμάνοι θεωρούν οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη ως βλασφημία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Γαλλία και τον πρόεδρο της Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. «Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και εγμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» είπε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με αφορμή, δε, το πρωτοσέλιδο με τον ίδιο, ο Ερντογάν είπε ότι «ούτε καν θα το δω» χαρακτηρίζοντας «σιχαμερά» τα σκίτσα του.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε, επίσης, τις χώρες της Δύσης που επιτίθενται στο Ισλάμ ότι θέλουν «να αρχίσουν πάλι τις Σταυροφορίες».

Σημειώνεται ότι Τούρκοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού μετά το πρωτοσέλιδό του.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στην οποια αναφερόταν ότι Τουρκία θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα κατά του Charlie Hebdo.

Διαβάστε ακόμα: Το Charlie Hebdo σατιρίζει τον Ερντογάν με αφορμή τις προσβολές κατά Μακρόν και Γαλλίας. «Είστε μπάσταρδοι», η αντίδραση του Τούρκου αν. υπουργού Πολιτισμού

The post «Γεμάτες μίσος» οι τουρκικές αντιδράσεις για το Charlie Hebdo απαντά το Παρίσι στην Άγκυρα. Ερντογάν: Αδιαφορώ για το σιχαμένο περιοδικό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεμάτες, Charlie Hebdo, Παρίσι, Άγκυρα, Ερντογάν, Αδιαφορώ,gemates, Charlie Hebdo, parisi, agkyra, erntogan, adiaforo