Έρχεται το βράδυ νέα κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ο «Ετεοκλής» θα διαρκέσει μέχρι βράδυ Σαββάτου. Σε ποιες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις (χάρτες)

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο θα είναι ιδιαίτερα έντονο, μέχρι να απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.
Ο «Ετεοκλής» όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας

θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το πρωί θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως το πρωί του Σαββάτου 14/12 στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των δυτικών και βορειοδυτικών ηπειρωτικών.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα του «Ετεοκλή».

Έντονα φαινόμενα και στην Αττική

Από τις πρώτες ώρες έως το μεσημέρι του Σαββάτου 14/12 θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες και στην Αττική, οι οποίες παρότι θα είναι σχετικά μικρής διάρκειας υπάρχει πιθανότητα να είναι κατά τόπους ισχυρές.  Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 9 μποφόρ.

Στους 2 χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ο ολικός υετός και ο άνεμος που αναμένεται στην Αττική το πρωί του Σαββάτου 14/12.

The post Έρχεται το βράδυ νέα κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ο «Ετεοκλής» θα διαρκέσει μέχρι βράδυ Σαββάτου. Σε ποιες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα