Επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης. Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης. Ισόβια η πρόταση της Εισαγγελέως

Ολοκληρώθηκε η δίκη του 45χρονου, για την επίθεση με τσεκούρι στην ΔΟΥ Κοζάνης τον περασμένο Ιούλιο και ο δράστης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος. Iσόβια ποινή φυλάκισης η πρόταση της  Εισαγγελέως για την κατηγορία της τετελεσμένης δολοφονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος πέρσι τον Ιούλιο εισέβαλε στην εφορία κρατώντας τσεκούρι και άρχισε να χτυπά όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν στο τμήμα Εισοδήματος. Αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα, ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη.

Ωστόσο

είχε προλάβει να τραυματίσει τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ μία υπάλληλος έχασε το μάτι της και οι άλλες δύο τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr, ο δράστης αφού πήρε το λόγο, αμφισβήτησε τον αριθμό των χτυπημάτων και ρώτησε την υπάλληλο της εφορίας: «Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…»

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Νωρίτερα η η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης η οποία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από το δράστη περιέγραψε τα όσα έζησε. «Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι. Τον δράστη δεν τον είχα ξαναδεί, δεν ήταν φορολογούμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μου είπαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν ξαναδεί Μεσαιωνικά χτυπήματα. Το παιδί μου δεν μου μιλούσε, ήταν θυμωμένο, γιατί της είπα ψέματα και τα είδε όλα στην τηλεόραση. Βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και ψυχολογική υποστήριξη».

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Δώρα Πλιατσίδου, η εφοριακός που έχασε το ένα της μάτι από την επίθεση κατέθεσε στο δικαστήριο πως «τον άκουσα να λέει πως είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά τώρα. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Επίθεση με τσεκούρι στην Εφορία Κοζάνης. Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης. Ισόβια η πρόταση της Εισαγγελέως appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα