Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες. «Ο ιερέας είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους το 2015» – Η καταγγελία δημοσιογράφου

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση του 37χρονου ιερέα, ο οποίος συνελήφθη καθώς επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε μητροπολίτες σε Συνοδικό Δικαστήριο σε βάρος του στη Μονή Πετράκη.

Όπως καταγγέλλει δημοσιογράφος, ο ιερέας είχε επιτεθεί σε δημοσιογραφικό συνεργείο  κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης στο χωριό Αγία Βαρβάρα, στην Ημαθία. Το περιστατικό

σημειώθηκε το 2015.

«Πριν έξι χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα γύρισμα στην εκκλησία και βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία σε μια ιεραποστολή μάλλον για ανθρωπιστικούς λόγους. Βρισκόταν στη Λιβύη, εκεί ήταν διάκονος και τελικά χειροτονήθηκε ιερέας. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα τοποθετήθηκε σε ένα χωριό κοντά στη Βέροια, όπου κατοικούν πρόσφυγες, εξαιρετικά φιλήσυχοι», εξήγησε στο ΜΕΓΚΑ ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρολίδης.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Στις 31 Μαΐου το 2015 βρέθηκα στο χωριό αυτό για να κάνουμε ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα. Επειδή ήταν και εύκολο ρεπορτάζ πήρα μαζί μου και δύο σπουδαστές δημοσιογραφίας», Όπως σημείωσε όταν μπήκαν στην εκκλησία για να κάνουν το ρεπορτάζ, «εκεί που γινόταν η Θεία Λειτουργία, διεκόπη και ο παπάς άρχισε να λογομαχεί με τον ψάλτη».

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε όταν πήγαν να φύγουν τους ζήτησαν το υλικό από την κάμερα. «Μέσα σε λίγα λεπτά το προαύλιο μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ» ανέφερε καταγγέλλοντας ότι «ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την 20χρονη κοπέλα που είχα μαζί του από το λαιμό επειδή τραβούσε φωτογραφίες». Παράλληλα, όπως είπε, «ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου. Προσπάθησε να του πάρει την κάμερα» σημείωσε, λέγοντας πως στη στη συνέχεια έσπασε το καπάκι της κάμερας και την έριξε κάτω, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια.

«Πρώτη φορά τον γνώρισα τότε, και έπαθα σοκ από τη συμπεριφορά του. Χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι απειλείται η εκκλησία. Υπήρχε κόσμος με το μέρος του. Από αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσής του».

«Ο ιερέας αυτός τέθηκε σε αργία μετά από αυτό το επεισόδιο, επανήλθε και τοποθετήθηκε σε άλλη ενορία, μέχρι που το 2018, στις 14 Ιουνίου, ήρθε αστυνομικό δελτίο ότι ιερέας συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. Σε έναν αστυνομικό έλεγχο είχαν βρει κάτι πιτσιρικάδες που είχαν τσιγαριλίκια. Αυτοί οι πιτσιρικάδες είπαν ότι τους τα έδινε ο παπάς. Άρχισαν να παρακολουθούν τον παπά, τον συνέλαβαν κάποια στιγμή και βρέθηκε στην κατοχή του και μικροποσότητα κοκαΐνης», κατέληξε ο Δημήτρης Καρολίδης.

Πηγή βίντεο : verianet.gr

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες. «Ο ιερέας είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφους το 2015» – Η καταγγελία δημοσιογράφου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα