Επιλόχεια κατάθλιψη και ψυχολογική πίεση επικαλείται ο δικηγόρος της 22χρονης που πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο

Για επιλόχεια κατάθλιψη και έλλειψη λογικής εκ μέρους της 22χρονης φοιτήτριας που πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου ζούσε στη Νέα Σμύρνη, έκανε λόγο ο δικηγόρος της κοπέλας, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ-1″ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι αν η κοπέλα είχε μιλήσει στον περίγυρό της, η υπόθεση θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά.
«Δεν είχε μιλήσει σε κανέναν, το πέρασε όλο αυτό μόνη της», είπε ο δικηγόρος.

Όπως είπε, κυριάρχησε ο πανικός

της, αντί για το συναίσθημα της μητέρας «διότι σε λίγες ώρες θα επιστρέψει η μητέρα της από την δουλειά».
Η 22χρονη νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.
Γιατροί και ψυχολόγοι που την παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή, δεν επιτρέπουν ακόμη να πάρει η 22χρονη εξιτήριο, καθώς έχει χαμηλό αιματοκρίτη σε συνδυασμό με την ψυχολογική κατάσταση της φοιτήτριας που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει την αποτρόπαια πράξη.
Η κοπέλα πάντως,αναμένεται να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

«Το παιδί φοβούμενο τους πάντες δεν είχε σωστή αντίληψη εκείνη τη στιγμή. Ήταν ένα παιδί σε πανικό και αυτό που έκανε, ήταν μια πράξη χωρίς καμία αντίληψη της πραγματικότητας. Όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της και μετανιώνει για ότι έχει κάνει. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με επιλόχεια κατάθλιψη και η αντίδρασή της αυτή στη συγκεκριμένη πράξη ήταν κάτω από μεγάλη ψυχολογική πίεση. Ένα τέτοιο παιδί , λοιπόν , όταν προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, με τον τρόπο που την έκανε τότε μιλάμε για ένα παιδί που ήταν σε πανικό.
Εμείς ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη , που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της φοιτήτριας, κ. Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

Η κατάθεση της μητέρας

«Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν έγκυος» φέρεται να είπε η μητέρα της 22χρονης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η μητέρα στην κατάθεσή της υποστήριξε: «Δεν είχα καταλάβει τίποτα. Η κόρη μου είχε παχύνει λίγο αλλά συνήθιζε να φοράει φαρδιά ρούχα. Την Παρασκευή είχα πάει σε μια δουλειά και η κόρη μου είχε μείνει σπίτι. Όταν γύρισα τη βρήκα ξαπλωμένη. Εκείνη τη μέρα είχα διακρίνει κάποιες κηλίδες αίματος στο μπάνιο και τη ρώτησα τι είχε συμβεί. Μου απάντησε πως ήταν αδιάθετη. Και την επόμενη μέρα όμως συνέχιζε να έχει έντονη αιμορραγία και πάλι όμως μου έλεγε πως ήταν εξαιτίας της περιόδου. Όταν είδα στα κανάλια το Σάββατο ότι είχε βρεθεί νεκρό βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μας τη ρώτησα αν έχει καμία σχέση με αυτό, αν ξέρει ή έχει δει κάτι και αρνήθηκε σε έντονο ύφος. Με έπεισε ότι δεν ήξερε κάτι».
Με βάση το δημοσίευμα, η γυναίκα ρωτούσε: «Τι θα συμβεί τώρα με την κόρη μου;». Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η μητέρα δεν ξαφνιάστηκε από την ανακοίνωσή τους, και ήταν εμφανές πως κάτι υποψιάστηκε μετά την ανεύρεση του νεκρού βρέφους, ωστόσο δεν ήθελε να πιστέψει ότι το δικό της παιδί είχε κάνει κάτι τέτοιο.

«Δεν την είχαμε δει ποτέ έγκυο»

Η κοπέλα που σπούδαζε στο ΤΕΙ Καλαμάτας, όταν έμεινε έγκυος, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα, για να μείνει μαζί με τη μητέρα της.

Πρώην σύντροφός της κοπέλας αποκάλυψε στο protothema πως η 22χρονη του είπε ότι ήταν έγκυος από έναν νεαρό που γνώρισε στο Facebook. «Όταν χωρίσαμε κόψαμε επαφές και όταν συνομιλήσαμε μετά από κάποιους μήνες, μου είπε με χαλαρό ύφος ότι είναι έγκυος. Και μάλιστα από έναν νεαρό που τον είχε γνωρίσει το καλοκαίρι μέσω facebook», ανέφερε ο νεαρός και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια της συζήτησής μας, την ρώτησα ευθέως « ο πατέρας του μωρού, γνωρίζει ότι είσαι έγκυος;» και μου λέει : « ναι ,το γνωρίζει αλλά εξαφανίστηκε και με παράτησε» αυτό μου είχε αναφέρει κι από τότε δεν είχαμε καμία συνομιλία».

Η κοπέλα όταν γέννησε κρυφά από τη μητέρα της, έστειλε γραπτό μήνυμα σε μία φίλη της, ότι ήταν έγκυος και μόλις είχε γεννήσει. Της ανέφερε ότι γέννησε σε νοσοκομείο και δήλωσε στην γυναικολόγο να δώσουν το νεογέννητο για υιοθεσία. Στη συνέχεια, είπε στη φίλη της, ότι επιτέλους, «ξεφούσκωσε».
Η φίλη της 22χρονης αποκάλυψε στο protothema ότι «όταν μου έστειλε μήνυμα ότι γέννησε , δυσκολεύτηκα να την πιστέψω γιατί ήταν πολύ χαλαρή και άνετη. Δεν την είχαμε δει ποτέ έγκυο και δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Μάλιστα, δυο μέρες πριν γίνει το περιστατικό , μου είχε στείλει μήνυμα και μου είχε πει ότι πήγε στο γιατρό κι ότι άφησε εκεί το μωρό» και συνέχισε: «όταν την έπαιρνα τηλέφωνο για να δω αν όντως λέει αλήθεια, δεν μου σήκωνε κανένα τηλέφωνο. Αργότερα , βλέπω στις ειδήσεις αυτό το τραγικό περιστατικό , στην οδό Πριγκιποννήσων όπου έμενε μαζί με τη μητέρα της .Κι όταν της έστειλα μήνυμα αν γνωρίζει κάτι για αυτό το περιστατικό , μου απάντησε λέγοντας ότι ήρθαν και μας πήραν αποτυπώματα αλλά δεν υπάρχει κάτι».

Reader

The post Επιλόχεια κατάθλιψη και ψυχολογική πίεση επικαλείται ο δικηγόρος της 22χρονης που πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα