Επιχείρηση «Ελευθερία». Στο τέλος Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Κικίλιας: Αρχές Ιουλίου εμβόλια για όλους τους ενήλικες

Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας covid-19, και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.Ήδη έσπασε το φράγμα του ενός εκατ. εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Στόχος, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, είναι να έχουμε εμβόλια για όλους τους ενήλικες, έως τα τέλη Ιουνίου, ή αρχές Ιουλίου,
αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εταιρειών, ενώ τέλη Μαΐου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 5,4 εκατ. πολίτες τουλάχιστον με μία δόση.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Την περίοδο αυτή που προσπαθούμε να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ατομικά μέτρα προστασίας, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι προχωράμε βήμα- βήμα στην άρση των περιορισμών και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

«Υπάρχει βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο η νόσος είναι ακόμα εδώ» τόνισε.  Ανέφερε δε ότι ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 1.776 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 43 έτη τη  μέση ηλικία, ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 20.000.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά. Τόνισε, επίσης, ότι φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Επιχείρηση «Ελευθερία». Στο τέλος Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Κικίλιας: Αρχές Ιουλίου εμβόλια για όλους τους ενήλικες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα