Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού από το Ντουμπάι. Μαζικά rapid test σε όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν

Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε γυναίκα που επέστρεψε από το ταξίδι της στα Αραβικά Εμιράτα για τις γιορτές.

Είναι το μόνο κρούσμα που εντοπίστηκε σε συνολικά 207 rapid test που πραγματοποιήθηκαν με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι.

Ακούστε δωρεάν στο podcast της Μηχανής του Χρόνου: Τίνα Σπάθη. Η σταρ

των ερωτικών ταινιών των 70s εξομολογείται…

Οι έλεγχοι αυστηροποιήθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όλοι οι επιβάτες των πτήσεων από ΗΑΕ ήταν και είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από rapid test και να τεθούν σε κατ’ οίκον καραντίνα για τρεις μέρες. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 83 rapid τεστ σε ισάριθμους επιβάτες, τα οποία βγήκαν αρνητικά με τους ελέγχους να συνεχίζονται και την Κυριακή. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 123 τεστ από τα οποία προέκυψε ένα θετικό κρούσμα.

Πρόκειται για γυναίκα που ταξίδεψε στο Ντουμπάι για τις γιορτές, η οποία μεταφέρθηκε στο σπίτι της με όχημα της Πολιτικής Προστασίας με την οδηγία να παραμένει σε καραντίνα για τις υπόλοιπες 14 μέρες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, οι ταξιδιώτες από Ντουμπάι θα πρέπει να τίθενται σε τριήμερο προληπτικό περιορισμό, να έχουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού και συμπληρωμένη την φόρμα PLF ώστε να μπορούν να εντοπιστούν από τις Αρχές σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Μάλιστα για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα και τις σχετικές αεροπορικές οδηγίες που έχει εκδώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εξακολουθεί να ισχύει πλην εξαιρέσεων η απαγόρευση εισόδου στην χώρα αεροπορικώς με Ευρωπαίων πολιτών, δηλαδή μόνιμων κατοίκων τρίτων χωρών. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται συνολικά οι μόνιμοι κάτοικοι εννέα χωρών, μεταξύ των οποίων και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ρεβεγιόν στο Ντουμπάι

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί Έλληνες και ξένοι είχαν ταξιδέψει στο Εμιράτο εν όψει των γιορτών, καθώς στην πόλη αυτή όλα παραμένουν ανοιχτά.
Σαν αποτέλεσμα, το Ντουμπάι ανακοίνωσε την Πρωτοχρονιά ρεκόρ κρουσμάτων (1.859) από το ξεκίνημα της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο. Μάλιστα τη δεύτερη μέρα του νέου έτους ανακοινώθηκαν επιπλέον 1.963 κρούσματα.

Ωστόσο, η έξαρση δεν φαίνεται να ανησυχεί την τοπική κυβέρνηση που ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου αίρεται και το μέτρο της θερμομέτρησης στα εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, ενώ παράλληλα τρέχει το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού, με δυο εμβόλια, αυτό της Pfizer και το κινέζικο της Sinopharm, ευελπιστώντας να έχουν εμβολιαστεί όλοι μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, αν όλα πάνε καλά.

φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούστε τις ιστορίες μας εδώ.Διαβάστε ακόμα: Ιουστίνος Α΄, ο αναλφάβητος αυτοκράτορας που για πρώτη φορά στην ιστορία χρησιμοποίησε στένσιλ. Ο αγράμματος χοιροβοσκός που έγινε αυτοκράτοραςΤζον Λεάλ. Ο γιατρός που καθιέρωσε την χλωρίωση του πόσιμου νερού. Για να πείσει τις αρχές έριξε κρυφά χλώριο στη δεξαμενή του Νιου Τζέρσεϋ. Η δικαστική διαμάχη

The post Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού από το Ντουμπάι. Μαζικά rapid test σε όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα