Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης. Τι έδειξε η πρώτη δοκιμή σε 1.077 άτομα

Επιτυχείς κρίθηκαν οι πρώτες δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca κατά της COVID-19 καθώς η χορήγησή του προκάλεσε ανοσολογική απόκριση κατά τις αρχικές δοκιμές σε υγιείς εθελοντές, σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα.

Το εμβόλιο, το οποίο έχει όνομα AZD1222 και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την AstraZeneca αλλά και επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν είχε σοβαρές παρενέργειες, ενώ προκάλεσε

ανοσολογικές αποκρίσεις με παραγωγή αντισωμάτων και λεμφοκυττάρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet. Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το εμβόλιο κρίνεται ότι διαθέτει ασφαλές προφίλ για τους ασθενείς και αναλόγως, ενισχύει την αυξημένη απόκριση των αντισωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

αρχική εικόνα: laughlin

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο πατέρας της γυναικολογίας που έκανε πειράματα μόνο σε μαύρες γυναίκες. Τις χειρουργούσε χωρίς τη συναίνεσή τους, χωρίς αναισθητικό, σε πρόχειρο ιατρείο και με θεατές

The post Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα για το εμβόλιο της Οξφόρδης. Τι έδειξε η πρώτη δοκιμή σε 1.077 άτομα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα