Συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο στον σταθμό Κηφισιάς – 9 ελαφρά τραυματίες

Τουλάχιστον εννέα είναι οι τραυματίες από τον εκτροχιασμό συρμού του ΗΣΑΠ στο σταθμό της Κηφισιάς.  

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας στο σταθμό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά εννέα άτομα.

Τα τραύματά τους εντοπίζονται σε αυχένα, λαιμό, μέση.

Τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του εκτροχιασμού αναφέρουν ότι για κάποιο λόγο ο ηλεκτροδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα, είτε λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης, είτε για άλλο λόγο που θα
διερευνηθεί.  Πηγές του ΗΣΑΠ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται επί της ουσίας για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας στο σταθμό της Κηφισιάς, λόγω ολισθηρότητας. Το ατύχημα έγινε στις 12.15′ το μεσημέρι και η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα.

«Δεν πρόλαβα αυτό το τρένο στα Άνω Πατήσια για ένα λεπτό. Δεν το πρόλαβα και πήρα το δεύτερο, αλλιώς θα είχα τραυματιστεί κι εγώ. Είναι παλιάς τεχνολογίας (και γι’αυτό συνέβη αυτό). Ζητάνε 10 εκατ. ευρώ για να κάνουν υπογειοποίηση των παλιών από τον Πειραιά. Δεν παίρνουν καινούργια τρένα. Όσο καλά κι αν οδηγούν, τα τρένα είναι σαράβαλα, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνες για την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το ατύχημα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

The post Συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο στον σταθμό Κηφισιάς – 9 ελαφρά τραυματίες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εννέα, ΗΣΑΠ, Κηφισιά,ennea, isap, kifisia