Ενισχυμένοι άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Ευβοϊκό. Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος. Που αλλού θα πνέουν ισχυροί άνεμοι (χάρτες)

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Στο Νότιο Ευβοϊκό, το νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο Ικάριο και το Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι και 8 μποφόρ τουλάχιστον για σήμερα Παρασκευή. Η ίδια προειδοποίηση ισχύει και για το στενό του Καφηρέα αλλά και για τα Κύθηρα.

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή, φτάνοντας κατά τόπους τους 38

βαθμούς Κελσίου. Όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36-38 βαθμούς στη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, και τους 35-37 βαθμούς στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Παράλληλα, το μελτέμι θα φτάνει τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο μειώνοντας αρκετά τη δυσφορία, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα νησιά του Αιγαίου και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.  Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το μεσημέρι της Παρασκευής. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. meteo

The post Ενισχυμένοι άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Ευβοϊκό. Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος. Που αλλού θα πνέουν ισχυροί άνεμοι (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα