Ένα 5χρονο κορίτσι το νεότερο θύμα από τη συντριβή του αεροπλάνου που κόστισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους στη Ρωσία. Πάνω από 60 άτομα ήταν από την ίδια πόλη. Ποια είναι τα κυριότερα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος

Ένα πεντάχρονο κορίτσι και η μητέρα της ήταν ανάμεσα στους 71 ανθρώπους που πέθαναν όταν ένα ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στη Μόσχα λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η Νατζέσκα Κράσοβα, πέντε ετών, το νεαρότερο θύμα της σύγκρουσης, πέθανε μαζί με τη μητέρα της, Οκσάνα Κράσοβα, 32 ετών, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov An-148, σύμφωνα με αναφορές αυτόπτων μαρτύρων στο σημείο της συντριβής
Το επιβατικό αεροπλάνο των αερογραμμών «Saratov Airlines» εξαφανίστηκε από τις οθόνες ραντάρ λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Domodedovo της πρωτεύουσας.
Το αεροπλάνο

συνετρίβη, με 65 επιβάτες και έξι άτομα του πληρώματος, λίγα λεπτά μετά την αποβίβαση από το Orsk, μια πόλη στα Ουράλια, περίπου 1.000 μίλια νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Η Νατζέσκα Κράσοβα, πέντε ετών, το νεαρότερο θύμα της σύγκρουσης, πέθανε μαζί με τη μητέρα της, Οκσάνα Κράσοβα, 32 ετών

Όπως πολλά από τα θύματα, η Νατζέσκα και η μητέρα της ήταν από το Όρσκ, στην περιοχή Όρενμπουργκ, η οποία θα σηματοδοτήσει μια ημέρα πένθους τη Δευτέρα.
Επίσης μεταξύ των νεκρών ήταν οι Ευγένιος Λιβάνοφ, 12 ετών, και η Ηλία Πολλαγιάεφ, 17 ετών, σύμφωνα με τοπικές εκθέσεις. Οι αεροσυνοδούς Αναστασία Σλαβινσκάγια, 29 ετών, και η Βίκτορια Κοβάλ, 21 ετών, και ο δεύτερος πιλότος Σεργκέι Γκαρμπαριάν, 34 ετών, πέθαναν επίσης.

Ο 12χρονος Εβγκένι

Άλλοι επιβάτες που πέθαναν συμπεριέλαβαν την Ουλιάνα Σον, 28, την Κρισκέντια Αλεξένο, 25 ετών, και τον γιατρό Λιουνμίλα Κόβτσουγκα, 53 ετών.

Η Αναστάζια Σλαβίνσκαγια, 29 ετών μέλος του πληρώματος

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ορενμπούργκ, όπου πετούσε το αεροπλάνο, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι «πάνω από 60 άτομα» στο αεροπλάνο ήταν από την περιοχή.
Ωστόσο, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ξένοι από την Ελβετία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν ήταν επίσης στη μοιραία πτήση. Ένας εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας δήλωσε ότι δεν γνώριζε κανένα βρετανικό θύμα.
Η αεροπορική ιστοσελίδα «FlightRadar» ανέφερε ότι το αεροσκάφος μετρήθηκε για τελευταία φορά με ρυθμό 22.000 πόδια ανά λεπτό.
Τμήματα από το αεροσκάφος Antonov An-148 βρέθηκαν στην περιοχή Ramenskoye, περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) από το αεροδρόμιο.
Ο υπουργός Μεταφορών Maxim Sokolov είπε το απόγευμα της Κυριακής ότι «κρίνοντας από όλα, κανείς δεν έχει επιβιώσει από αυτή τη συντριβή». Η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών δήλωσε ότι όλες οι πιθανές αιτίες διερευνήθηκαν.

Το πλήρωμα δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα πριν το αεροπλάνο πέσει από τον ουρανό, ανέφεραν ρωσικές πηγές.
«Δεν έχουν ληφθεί αναφορές για τεχνικές δυσλειτουργίες από το πλήρωμα του αεροσκάφους», δήλωσε η Σβετλάνα Πετρένκο από τη Ρωσική Επιτροπή Ερευνών, η οποία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τη συντριβή.
«Οι ανακριτές αμφισβητούν τους υπαλλήλους του αεροδρομίου Domodedovo της Μόσχας, οι οποίοι ανέλαβαν να προετοιμάσουν το αεροπλάνο για την πτήση.

Ο δεύτερος πιλότος της μοιραίας πτήσης, Σέργκεϊ Γκαμπάργιαν, 34 ετών

«Ανάλογη επιθεώρηση διενεργείται στην υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου».
Το αεροπορικό δυστύχημα άφησε έναν κρατήρα μεγαλύτερο από 8 πόδια βαθιά και 60 πόδια σε διάμετρο, αλλά τα συντρίμμια λέγεται ότι είναι διάσπαρτα σε ακτίνα πάνω από μισό μίλι.

Ζευγάρι άλλαξε τα εισιτήρια και σώθηκε απ’ την αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα

Τύχη βουνό αποδείχθηκε ότι είχε ένα ζευγάρι απ’ τη Ρωσία που τελευταία στιγμή άλλαξε τα εισιτήρια, έναντι 170 δολαρίων, και δεν επιβιβάστηκε τελικά στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη χθες το μεσημέρι λίγο μετά την απογείωσή του.
Ο 35χρονος Maxim Kolomeytsev και η 25χρονη φίλη του Nazezha σκόπευαν να ταξιδέψουν στο Ορσκ για να γιορτάσουν τα γενέθλια του με την οικογένειά του, όπως μετέδωσε το East 2 West. Επίσης σκόπευε να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο από ένα έμπορο της περιοχής, αλλά τελικά δεν ήταν έτοιμο να το παραλάβει και έτσι ακύρωσε το ταξίδι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η New York Post.

«Όταν έμαθα ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν έτοιμο καθυστέρησα το ταξίδι κατά μια εβδομάδα» είπε ο 35χρονος και πρόσθεσε με ανακούφιση: «Σώσαμε όμως τις ζωές μας».
Στη χθεσινή τραγωδία σκοτώθηκαν και οι 71 που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Saratov Airlines, που συνετρίβη περίπου 5 λεπτά μετά την απογείωσή του απ’ το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Τα σενάρια για τα αίτια της συντριβής

Το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά είχε βρεθεί από την Κυριακή σε καλή κατάσταση, όπως και το δεύτερο, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Sputnik».
Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα είναι, όπως ανέφεραν μάρτυρες, να συνέβη έκρηξη ενώ ήταν στον αέρα που οδήγησε στη συντριβή. Μέχρι, πάντως, τη διαλεύκανση της υπόθεσης η «Saratov Airlines» ανακοίνωσε ότι «προσγειώνει» όλα τα Αντόνοφ του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη.
Άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο πιλότος είχε μιλήσει στον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και ότι ζήτησε άδεια να κάνει αναγκαστική προσγείωση, αλλά δεν πρόλαβε. Την ίδια ώρα, εξετάζεται κατά πόσο έπαιξαν ρόλο οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε χιονόπτωση.
Από τη μεριά του, ο ιστότοπος Flightradar24 ανέφερε ότι το σκάφος πραγματοποίησε μια «βουτιά» 1.000 μέτρων ανά λεπτό, πέντε λεπτά μετά την απογείωση.
Τηλεοπτικά πλάνα από τη σκηνή του ατυχήματος δείχνουν συντρίμμια του αεροπλάνου, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία μηχανή, να κείτονται στους αγρούς πάνω σε πυκνό στρώμα χιονιού. Να σημειωθεί ότι συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη διασκορπίστηκαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σημείο της συντριβής.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται εκπρόσωπο του αρχηγείου των επιχειρήσεων η κατάσταση του πρώτου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, που κατέγραφε τις παραμέτρους της πτήσης, είναι σε «ικανοποιητική» κατάσταση, ενώ η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα των φωνών στο πιλοτήριο, συνεχίζεται.

Πηγή: DailyMail

Το άρθρο Ένα 5χρονο κορίτσι το νεότερο θύμα από τη συντριβή του αεροπλάνου που κόστισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους στη Ρωσία. Πάνω από 60 άτομα ήταν από την ίδια πόλη. Ποια είναι τα κυριότερα σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα