«Ελλάδα, η πρώτη χώρα που θα επισκεφτώ μετά τον κορονοϊό». Εγκωμιαστικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» για την Ελλάδα

«Ωδή» στην Ελλάδα κάνει ο δημοσιογράφος της «The Telegraph», Όλιβερ Σμιθ, καθώς αναφέρει ότι θα είναι ο πρώτος προορισμός που θα επισκεφτεί μετά την κρίση του κορονοϊού. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτό ξεκαθαρίζει από την αρχή ο συντάκτης του άρθρου και εξηγεί πως η Ελλάδα είναι ένα ειδυλλιακό μέρος όπου οι Βρετανοί αισθάνονται πάντα ευπρόσδεκτοι.
«Καταπραϋντικό» χαρακτηρίζει ο Σμιθ το ταξίδι στην Ελλάδα,

έναν προορισμό που απέχει λίγες ώρες από τη Βρετανία με το αεροπλάνο, ο ήλιος πάντα πάντα λάμπει και οι επιτυχημένες διακοπές είναι εγγύηση.

Το άρθρο του Όλιβερ Σμιθ

«Εάν κάτι έχω μάθει από τα ταξίδια μου εδώ και 35 χρόνια είναι μία χώρα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αυτή είναι η Ελλάδα», τονίζει ο δημοσιογράφος.
Όπως αναφέρει, έχει επισκεφθεί οχτώ νησιά της Ελλάδας, τη Σκιάθο, τους Παξούς, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, τη Λευκάδα, τη Σκόπελο, τη Μύκονο και την Τήνο.
Δεν έμεινε ποτέ δυσαρεστημένος, ενώ φαίνεται πως αναπολεί την «παρθένα» ζωή των ελληνικών νησιών, το απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό και τη λιτή διαμονή.
Ακόμη, αναφέρθηκε στις ήσυχες παραλίες, στις βόλτες στη φύση, στην ορεινή ενδοχώρα και στην απόλυτη απομάκρυνση από τα άγχη της σύγχρονης ζωής.

Ταξίδι με πλοίο

Ο Βρετανός συντάκτης στο άρθρο του αναφέρθηκε ότι προτιμά το ταξίδι με το πλοίο, ενώ προτιμά τα νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο, συνεπώς και οι τουρίστες είναι λιγότεροι.
Ειδική αναφορά έκανε στη Σκόπελο και στην Τήνο.
Στη Σκόπελο μπορεί κανείς να πάει αφού πρώτα προσγειωθεί στη γειτονική Σκιάθο, ενώ στην Τήνο αφού προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, αναφέρει.

Δεν έλειψε να αναφέρει και τις δικές του προτιμήσεις σε διαμονή, διατροφή και παραλίες.
Ο Σμιθ φαίνεται να προτιμάει τις κτισμένες από πέτρα παραδοσιακές κατοικίες, ενώ παρακίνησε  τους αναγνώστες του να εξερευνήσουν τα χωριά των νησιών αλλά και τα μοναστήρια.
«Μην περιμένετε εντυπωσιακά μουσεία», είπε χαρακτηριστικά.

Παγωμένες μπύρες και φρέσκο ψάρι

Καθοριστικό στοιχείο για τις διακοπές στην Ελλάδα είναι η ταβέρνα, σύμφωνα με τον συντάκτη. Ο Σμιθ όμως θέτει εξ αρχής βασικά κριτήρια για μια καλή ταβέρνα.
Πρέπει να είναι οικογενειακή, να φιλοξενεί γάτες, τα τραπέζια της να καλύπτονται από χάρτινο τραπεζομάντηλο και μέσα στο αλάτι να υπάρχει ρύζι, ενώ εκφράζει την προτίμησή του στο χύμα κρασί.

Σχετικά με τις παραλίες, φαίνεται να προτιμά τους μικρούς κολπίσκους ή εκείνες που περιβάλλονται από βραχώδεις πράσινους λόφους.
Απαραίτητα προϋπόθεση: Να είναι ήσυχες και να υπάρχει έστω και μία ταβέρνα που να σερβίρει φρέσκο ψάρι και παγωμένες μπύρες και αναρωτιέται: «Τι άλλο χρειάζεστε;»

The post «Ελλάδα, η πρώτη χώρα που θα επισκεφτώ μετά τον κορονοϊό». Εγκωμιαστικό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» για την Ελλάδα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα