Εκλογές. Σκληρή δήλωση Παυλόπουλου για όσους εγκαταλείπουν το «σκάφος της Ευρώπης». Τσίπρας: «Μέρα ευθύνης των πολλών για το αύριο του τόπου». Μητσοτάκης: «Αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα για την πατρίδα μας»

Στις κάλπες βρέθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υπουργοί της κυβέρνησης, δίνοντας ο καθένας το δικό του μήνυμα. Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, αφού επέλεξε να πάει στο εκλογικό κέντρο στις 7 το πρωί, με το πού άνοιξαν οι κάλπες.

«Σήμερα είναι μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία για την Ευρώπη, που είτε θα γίνει πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει, καθώς οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, ενώ είναι κρίσιμη και για

την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να εκφραστεί η βούληση των πολιτών», είπε ακόμα.

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τους Ελληνες ψηφοφόρους να αποδείξουν με την ψήφο τους πόσο συνειδητοποιημένοι και πόσο Ευρωπαίοι είναι.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παυλόπουλου: «Σε μία περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο κατά την οποία άλλοι λαοί, χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες εγκαταλείπουν δυστυχώς το σκάφος της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν σε αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι η ώρα εμείς, οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε και πόσο Ευρωπαίοι είμαστε και ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί για την ενοποίηση της Ευρώπης, προκειμένου να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί, όχι μόνο για τους λαούς της, αλλά για να διαδραματίσει έναν δημιουργικό, πλανητικό ρόλο, ευεργετικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα.Χωρίς εφορευτική επιτροπή στα τμήματα Τσίπρα, Καραμανλή

Κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής προσήλθε στην ώρα του στο εκλογικό τμήμα στη Θεσσαλονίκη που ψηφίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το ίδιο συνέβη και το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν προσήλθε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Ενημερώσαμε την Εισαγγελία και την Αστυνομία. Περιμένουμε να προσέλθει κάποιος για να διευκολύνει τη διαδικασία, διαφορετικά θα πρέπει να βγει έτσι όλη η εκλογική διαδικασία», δήλωσε η εκλογική αντιπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη.

Τσίπρας: «Μέρα ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου»

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε και ψήφισε στο 172 δημοτικό σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

«Σήμερα είναι όμορφη μέρα για την Ελλάδα, ημέρα Δημοκρατίας. Είναι όμως και μέρα ευθύνης του καθενός να υπερασπιστεί τις θυσίες τους ελληνικού λαού. Μέρα ευθύνης σήμερα, να επικυρώσουμε καθένας και καθεμιά την ανάκαμψη της οικονομίας και τα μέτρα στήριξης. Να μην αφεθεί καμία χαραμάδα αμφισβήτησης είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Είναι η μέρα ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πάνος Καμμένος «Να εκλεγούν άνθρωποι που να υπηρετούν την Ελλάδα»

Ο ηγέτης των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις πρώτες του δηλώσεις επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια γιορτή για τη δημοκρατία, εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί και κυρίως οι πιο έντιμοι. Να θυμάται ο ελληνικός λαός ότι πρέπει ειδικά στην ευρωβουλή να εκλεγούν άνρθωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα να υπηρετήσει αυτούς.

Ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς και οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές».

Σταύρος Θεοδωράκης: Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο βγήκε μπροστά

Μήνυμα προς τους νέους θέλησε να στείλει ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα από το 2ο Γυμνάσιο Χαιδαρίου είπε:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ειδικά στους νέους, για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε. Έφυγε μπροστά, δεν έμεινε πίσω να κοιτάει τ΄άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε», τόνισε ο Κος Θεοδωράκης

Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού

Στην Νέα Ιωνία ψήφισε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ελπίζουμε σήμερα ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού και σε τοπικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό», ανέφερε μετά την άσκηση του εκλογικού του διακιώματος ο γ.γ. του ΚΚΕ, και ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε όλους.

Μητσοτάκης: Σήμερα είναι ηλιόλουστη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο πριν τις 10:45 στην Κηφισιά για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα χαλαρός με πουκάμισο και χωρίς γραβάτα και σακάκι, συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος ψηφίζει για πρώτη φορά και το διευθυντή του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Ζούλα. Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ψηφοφόροι που του έσφιξαν το χέρι ενώ μάλιστα πολλοί έβγαλαν και selfie μαζί του.Στο ίδιο εκλογικό τμήμα συνάντησε τον τομεάρχη εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο που είχε έρθει για να ασκήσει και εκείνος το εκλογικό του δικαίωμα.Μάλιστα όταν έφτασε στο εκλογικό τμήμα ρώτησε πού είναι η ουρά για να περιμένει. Στο δικό του εκλογικό τμήμα δεν είχε ουρά απ’έξω, ωστόσο περίμενε καθώς ήταν γεμάτα τα παραβάν. Αφού ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ, πλησίασε το γιο του και τον ρώτησε αστειευόμενος «τι θα ψηφίσεις»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι ηλιόλουστη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Βλέπω μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία. Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση τους. Αύριο ξημερώνει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας».

The post Εκλογές. Σκληρή δήλωση Παυλόπουλου για όσους εγκαταλείπουν το «σκάφος της Ευρώπης». Τσίπρας: «Μέρα ευθύνης των πολλών για το αύριο του τόπου». Μητσοτάκης: «Αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα για την πατρίδα μας» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα