Έκλεισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία εξαιτίας της πλημμύρας. Πρόκειται για την χειρότερη πλημμυρίδα της τελευταίας πεντηκονταετίας (βίντεο)

Με εντολή του δημάρχου της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο έκλεισε σήμερα η διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, η οποία βρίσκεται υπό την απειλή νέας μεγάλης πλημμύρας.

«Είμαι υποχρεωμένος να κλείσω την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να προστατεύσω τους πολίτες της Βενετίας από κάθε υγειονομικό κίνδυνο, από μια καταστροφή», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Η μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 53 χρόνων

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία νέα επικίνδυνη πλημμυρίδα αναμένεται να πλήξει

σήμερα τη Βενετία, μόλις τρεις ημέρες μετά τις πλημμύρες ρεκόρ που οδήγησαν την ιταλική κυβέρνηση να κηρύξει την Πόλη των Δόγηδων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας φυσικής καταστροφής.

Το αρμόδιο κέντρο της δημαρχίας ανακοίνωσε πως η στάθμη του νερού θα αγγίξει το 1,5 μέτρο γύρω στις 11:20 (τοπική ώρα, 12:20 ώρα Ελλάδας). Ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι έχουν επίσης προαναγγελθεί σε όλη την περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης, η πόλη γνώρισε τη χειρότερη πλημμυρίδα των τελευταίων 53 χρόνων. Εκκλησίες, καταστήματα, μουσεία και ξενοδοχεία γέμισαν με νερά.

Οι 50.000 κάτοικοι του ιστορικού κέντρου ανακουφίστηκαν προσωρινά χθες, Πέμπτη, από μια βελτίωση του καιρού και προσπάθησαν να στεγνώσουν τα σπίτια και τα καταστήματά τους. Η πρωινή πλημμυρίδα ήταν μάλλον μέτρια, καθώς έφθασε το 1,13 μ. (στις 10:30), σε αντίθεση με το 1,87 μ. που έφτασε το βράδυ της Τρίτης, δεύτερου ιστορικού ρεκόρ έπειτα από εκείνο της 4ης Νοεμβρίου 1966 (1,94 μ.).

Χάρη σ’ αυτή την ανάπαυλα, οι τουρίστες μπόρεσαν να «διασκεδάσουν» στην πλατεία του Αγίου Μάρκου φορώντας πορτοκαλί, μπλε ή κίτρινες γαλότσες ή πίνοντας έναν καφέ με τα πόδια μέσα στο νερό στα λιγοστά μπαρ ή εστιατόρια που ήταν ανοικτά.

The post Έκλεισε η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία εξαιτίας της πλημμύρας. Πρόκειται για την χειρότερη πλημμυρίδα της τελευταίας πεντηκονταετίας (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα