Εικόνες ολικής καταστροφής στην Κινέτα. Οικογένειες διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ορμητικούς χειμάρρους. Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα (φωτο και βίντεο)

«Βούλιαξε» στη λάσπη η Κινέτα μετά τη νεροποντή που «έφερε» το καιρικό φαινόμενο «Γηρυόνης».

Οι δρόμοι εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα, γέμισαν νερά και λάσπες και είναι αδιάβατοι, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, ενώ η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Μετά από τουλάχιστον πέντε ώρες ακινητοποίησης, άνοιξε το ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου προς Αθήνα, με την κίνηση των οχημάτων όμως να πραγματοποιείται

από μία μόνο λωρίδα.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις. Περισσότερα από 20 βαρέων τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

 Κινέτα: Η παλαιά εθνική οδός κάτω από την θάλασσα Η εικόνα τις πρωινές ώρες στην Παλαιά Εθνική Οδό της Κινέτας δίνει την εντύπωση ότι είναι το νερό της θάλασσας που «ανέβηκε» και κάλυψε το οδόστρωμα. Ωστόσο, στα βίντεο από τις προηγούμενες ώρες  είναι φανερό ότι τεράστιο πρόβλημα υπήρξε και με το νερό που κατέβαινε από το βουνό προς την παραλία.

Οικογένειες σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Συνολικά στην Κινέτα από τις 48 κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και τις 40 για παροχές βοήθειας και απομακρύνσεις ατόμων από τα οχήματά τους και τις οικίες τους σε ασφαλές σημείο, τρία περιστατικά εξελίχτηκαν σε επιχειρήσεις διάσωσης με ευτυχές αποτέλεσμα κυριολεκτικά το τελευταίο λεπτό.

Το πιο επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε σε υπόγεια οικία επί της οδού Ύδρας στην Κινέτα, όπου το φαινόμενο έπιασε στον ύπνο μία οικογένεια, ένα νεαρό ζευγάρι με την μόλις 5 ετών κορούλα τους. Εντελώς ξαφνικά κατέβηκε με ορμή από το βουνό ένας χείμαρρος με τεράστιες ποσότητες νερού, πέτρες και κορμούς δέντρων και έφραξε την πόρτα του σπιτιού τους, ενώ στα παράθυρα είχαν κάγκελα και δεν μπορούσαν να βγουν έξω. Το σπίτι πλημμύρισε μέσα σε δευτερόλεπτα και μόλις που πρόλαβαν οι γονείς να καλέσουν την Πυροσβεστική.

Στο σημείο έφτασαν οι πρώτες δυνάμεις μέσα σε 5 λεπτά και επικεντρώθηκαν στο να κόψουν με σιδηροτροχούς τα κάγκελα στα παράθυρα αφού ήταν αδύνατο να τραβήξουν τους κορμούς από την είσοδο. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή οι πυροσβέστες κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα στα παράθυρα και να απεγκλωβίσουν την οικογένεια.

Ακολούθησαν άλλες δύο δραματικές διασώσεις σε οικίες όπου επίσης οι χείμαρροι πέρασαν μέσα από τα σπίτια των ανθρώπων, σε άτομα που ήταν παντελώς αδύνατο να απομακρυνθούν από μόνα τους από το σημείο. Στην οδό Χλόης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να εισέλθουν εγκαίρως σε οικία όπου διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι και να τους απεγκλωβίσουν άμεσα, ενώ στην οδό Γερανίου ένας πατέρας είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του με τον γιο του που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Ο πατέρας δεν εγκατέλειπε το παιδί του που ήταν εντελώς ανήμπορο να μετακινηθεί με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα μέσα στο σπίτι τους, αλλά και σε αυτή την περίπτωση οι πυροσβέστες πρόλαβαν και έφτασαν εγκαίρως, εισήλθαν στην οικία και απεγκλώβισαν με ασφάλεια πατέρα και γιο.

Με πληροφορίες από Reader

The post Εικόνες ολικής καταστροφής στην Κινέτα. Οικογένειες διασώθηκαν την τελευταία στιγμή από ορμητικούς χειμάρρους. Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα (φωτο και βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εικόνες, Κινέτα, Οικογένειες, Ανοιχτή, Αθηνών – Κορίνθου, Αθήνα,eikones, kineta, oikogeneies, anoichti, athinon – korinthou, athina