Έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Υπό δρακόντεια μέτρα στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος- Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί προσήλθε λίγο πριν τις 10:00 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει ομολογήσει την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.Τον μετέφερε στα δικαστήρια μεγάλη πομπή με τζιπ της αστυνομίας, με τον ίδιο  να φορά και σήμερα το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast

μας…

Σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  που προβλέπει την ποινή των ισοβίων ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.Κακοποίηση ζώου, που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.Επιπλέον σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για δύο πλημμελήματα για το θέατρο που έπαιζε όλο αυτό το διάστημα:Ψευδής καταγγελία στις αρχές, επειδή κατέστησε άλλους υπόπτουςΨευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση στις αρχές. Και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως «δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε είχε προσχεδιαστεί κάτι. Ήταν ένα τραγικό συμβάν σε ακραίες συνθήκες εκείνης της νύχτας».

Όπως έχει υποστηρίξει σε κατάθεσή του ο 32χρονος, – ο οποίος είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος- το βράδυ της δολοφονίας η Καρολάιν δεν ήθελε ούτε τον ίδιο αλλά ούτε και το μωρό τους στο κρεβάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση και λεκτικές αντεγκλήσεις που όπως θα πει είχε την μοιραία βραδιά με την Καρολάιν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς.

Νωρίτερα, ο ένας από τους δικηγόρους του πιλότου Βασίλης Σπύρου παραιτήθηκε της υπόθεσης. Όπως δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Υπό δρακόντεια μέτρα στον ανακριτή ο γυναικοκτόνος- Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα