Έχασε τις «πράσινες» περιοχές η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC. «Κοκκίνισε» και η Στερεά. Στην Ευρώπη μοναδική «πράσινη» χώρα η Ισλανδία

Το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας είναι στο «πορτοκαλί», με ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και την Αχαΐα να είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με το νέο συνδυαστικό χάρτη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στις χώρες της ΕΕ που δημοσιοποίησε το ECDC. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες
χώρες της ΕΕ που είχαν «πράσινες» ζώνες.

Ειδικότερα, με «κίτρινο» είναι χρωματισμένο πλέον το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, σε αναθεωρημένο χάρτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Η Αττική, η Εύβοια, η Στερεά Ελλάδα και η Αχαΐα χαρακτηρίζονται «κόκκινες».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Η νέα εβδομαδιαία έκθεση του ECDC έχει όμως και ένα θετικό στοιχείο για την Ελλάδα, η οποία παραμένει «πράσινη» στον χάρτη θετικότητας.

Πράσινο χρώμα έχουν οι περιοχές όπου τα θετικά τεστ είναι κάτω από το 4%, ενώ με πορτοκαλί χρωματίζονται οι χώρες όπου έχουν 4% ή και μεγαλύτερη θετικότητα.

Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης επικρατεί το «κόκκινο» χρώμα, το οποίο σημαίνει ότι καταγράφονται 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Παράλληλα, με «κίτρινο» είναι χρωματισμένη, η Φινλανδία, η Δανία, η Κορσική και μεγάλο μέρος της Νορβηγίας η οποία έχει και «πράσινα κομμάτια». Μοναδική «πράσινη» χώρα είναι η Ισλανδία.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Έχασε τις «πράσινες» περιοχές η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC. «Κοκκίνισε» και η Στερεά. Στην Ευρώπη μοναδική «πράσινη» χώρα η Ισλανδία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα