Δύο προσαγωγές για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη. Ο νεαρός που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου πήγε στο ίδιο νοσοκομείο για ράμματα! Οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του Γιάννη Μπουτάρη. Τι γράφει ο τουρκικός τύπος

Δύο προσαγωγές για τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Οι προσαχθέντες αναγνωρίστηκαν από τις φωτογραφίες και τα βίντεο της επίθεσης.

«Οι τραμπούκοι- ακροδεξιοί θα έλθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε δήλωσή του που ανέβασε στο Twitter, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης

Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Τόσκας σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μετά το εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης πως η αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

«Είδε τους αστυνομικούς και έφυγε»

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη ακόμα. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ του Σαββάτου στο Ιπποκράτειο, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, πήγε και ο νεαρός που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να υποβληθεί σε ράμματα στο χέρι. Ωστόσο, όταν είδε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και την αστυνομία που ήταν έξω από το νοσοκομείο, έφυγε.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη υπέρ του Γιάννη Μπουτάρη

Συγκέντρωση υποστήριξης στον Γιάννη Μπουτάρη και καταδίκης των φαινομένων βίας στην πόλη διοργανώνουν πολίτες της Θεσσαλονίκης για την Τετάρτη 23 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα μπροστά στο Λευκό Πύργο.

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται μέσω σελίδας στο Facebook, η οποία καλεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση υποστήριξης του δημάρχου της πόλης όσους πολίτες διαφωνούν με την επίθεση εις βάρος του και πιστεύουν στη Δημοκρατία και τον Διάλογο.

«Τετάρτη 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα μόνο εμείς, οι πολίτες της πόλης. που αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων, αλλά εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για τον καλό και την ησυχία της πόλης».

Βασικό θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ

Με εκτενή ρεπορτάζ στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους στο περιθώριο εκδήλωσης για τη γενοκτονία των Ποντίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Hurriyet έχει το θέμα μέσα στα πέντε πρώτα του ιστοχώρου της, αναφέροντας στο ρεπορτάζ ότι «ο 76χρονος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Βουτάρης, γνωστός για τις θετικές του απόψεις για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ, δέχθηκε επίθεση από πολυάριθμους φανατικούς Έλληνες», συμπληρώνοντας ότι «κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, μια ομάδα κατηγόρησε τον Μπουτάρη ότι μίλησε θετικά για τον Ατατούρκ και τους Τούρκους για άλλη μια φορά και του ζήτησε να εγκαταλείψει την τελετή. Ο Μπουτάρης παρέμεινε στην περιοχή των τελετών, αγνοώντας τις προσβολές που δεχόταν ωστόσο, λίγο μετά δέχτηκε επίθεση από μια φανατική ομάδα. Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν τον Μπουτάρη με χαστούκια και γροθιές, ο οποίος διασώθηκε από τους φρουρούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

The post Δύο προσαγωγές για την άγρια επίθεση στον Μπουτάρη. Ο νεαρός που έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου πήγε στο ίδιο νοσοκομείο για ράμματα! Οργανώνουν συγκέντρωση υπέρ του Γιάννη Μπουτάρη. Τι γράφει ο τουρκικός τύπος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα