Διπλή δημοσκόπηση για το Σκοπιανό. Τι λένε οι Έλληνες και τι επιθυμούν οι Σκοπιανοί. Ξέσπασμα Πάγκαλου για το θέμα

news247:Τα ευρήματα δημοσκόπησης της Brima Galup σχετικά με το κατά πόσον οι πολίτες της ΠΓΔΜ συμφωνούν με την αλλαγή ονομασίας με σκοπό την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αντόνιο Μιλοσόσκι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,

συμφωνεί στην αλλαγή ονόματος το 35%. Εξ αυτών, το 15,6% είναι αυτοί που προσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» και το 81,4% ως Αλβανοί.
«Όχι» απαντά το 49%, με τα αντίστοιχα ποσοστά να είναι 67,1% και 7,2%. Επίσης, κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ τάσσεται το 10,3%.

Brima Galup pool/ Do you agree #Macedonia‘s name change as @NATO membership condition?:
1. Agree/ Macedonians 15,6; Albanians 81,4; average 35%
2. Disagree/ Macedonians 67,1; Alb 7,2; average 49%
3. Against NATO membership 10,3% on average (MK 12,9; Alb 1,5%) pic.twitter.com/lL9c10Qbvz

— Antonio Miloshoski (@AMiloshoski) 25 Δεκεμβρίου 2017

«Όχι» λέει το 81% των Ελλήνων σε ονομασία των Σκοπίων που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία»

Σε δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της REAL NEWS, το 81,9 % των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί να δεχτεί η Ελλάδα ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» κάτι που σαφώς χαροποιεί τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει σταθερά υποστηρίξει αυτή τη θέση. Δεν χαροποιεί όμως τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος υποστηρίζει τη σύνθετη ονομασία.
Στην ίδια δημοσκόπηση το 68,6% δεν θεωρεί πιθανό να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση κοινά αποδεκτή μεταξύ των δύο χωρών.

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος

Tη θέση του σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων διατύπωσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος με αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο twitter.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κος Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου «Εθνικού». Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. O κος Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσσαλονίκη, ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε: «Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο». Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ».

3/4 "Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο".
Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

— Theodoros Pangalos (@tpangalos) December 27, 2017

«Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι» τόνισε ο πρώην υπουργός.

4/4 Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική.
Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι.

— Theodoros Pangalos (@tpangalos) December 27, 2017

Το Σκοπιανό θα δοκιμάσει και την κυβερνητική συνοχή αλλά και τη Νέα Δημοκρατία η οποία θα κληθεί να διαχειριστεί το δίλημμα ή να ψηφίσει μια λύση που την εκφράζει ή να πάει αντίθετα με τις θέσεις της προκειμένου να μην δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Βασική επιδίωξη πάντως είναι να υπάρξει συμφωνία πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο ώστε να μην αναγκαστεί η Ελλάδα να θέσει νέο βέτο.

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Το άρθρο Διπλή δημοσκόπηση για το Σκοπιανό. Τι λένε οι Έλληνες και τι επιθυμούν οι Σκοπιανοί. Ξέσπασμα Πάγκαλου για το θέμα δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα