Διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και μουσική στα μαγαζιά. Τι θα ισχύσει για γάμους και βαφτίσεις. Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης

Προς άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων οδεύει η κυβέρνηση, όπως όλα δείχνουν. Αναμένεται διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των εστιατορίων, μπαρ, καφέ και άρση της απαγόρευσης της μουσικής.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα, καθώς τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα συναρμόδια υπουργεία κρίνουν ότι έφτασε η ώρα για την άρση όλων των μέτρων. Μάλιστα έχουν μεταφέρει στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων το σχετικό αίτημα, προκειμένου να δώσουν οι ειδικοί το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Σε

ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

Για τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50% -70%, εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του Ιουνίου γιατί τότε αναμένεται να εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Διαμαρτυρία για την μουσική

Την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαίου 2021 από τις 21.00 – 23.45, τα μαγαζιά εστίασης θα παίξουν μουσική, κάνοντας μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, όπως ανακοίνωσε ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Σύμφωνα με τον Κύκλο Επαγγελματιών Εστίασης, το μέτρο που έχει εφαρμοστεί από 3 Μαΐου να μην έχουν μουσική τα καταστήματα εστίασης, σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει την λειτουργία και την επιβίωσή τους.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

«Η εστίαση έχει μείνει κλειστή σχεδόν έναν χρόνο, ανοίγει με πολλούς περιορισμούς και χωρίς μουσική» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Θέλουμε να ακουστεί πάλι η μουσική στα μαγαζιά μας αυτές τις δύο ημέρες όπως πριν ….. όπως ακουγόταν πριν … ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτό το μέτρο … θέλουμε πάλι να ακουστούν μελωδίες και μουσικές με την ένταση και τον τρόπο που ακουγόταν πριν την πανδημία … τίποτα περισσότερο … τίποτα λιγότερο».

ΤελετέςΑναφορικά με τους γάμους και τις κηδείες είναι πιθανό να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις εκτός από αυτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Όπως έχει πει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, από την 1η Ιουνίου θα μπορούν να πραγματοποιούνται γάμοι και βαπτίσεις, υπό συγκεκριμένα μέτρα.

Το ζήτημα των γάμων και των βαπτίσεων είναι χωρισμένο σε δυο σκέλη: το πρώτο αφορά το θρησκευτικό κομμάτι και τα μέτρα για τους ναούς, ενώ το δεύτερο εστιάζει στις κοινωνικές εκδηλώσεις, δηλαδή το γλέντι που ακολουθεί.

Όσον αφορά, πάντως, τους περιορισμούς στον αριθμό ατόμων στις εκκλησίες για τους γάμους και τα βαφτίσια, με τα νέα μέτρα ορίζεται ανώτατο όριο στα 100 άτομα ανάλογα με το μέγεθος των ναών.

Για τις θρησκευτικές τελετές ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:Υποχρεωτικά διενέργεια ιατρικού ελέγχου των θρησκευτικών λειτουργών και του βοηθητικού προσωπικού.Υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μιας μάσκας τύπου N95. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.Ένα άτομο ανά 25 τ.μ. εντός του ναού με ανώτατο όριο τα 100 άτομα ανά ιερό ναόΈνα άτομο ανά 10 τ.μ. στους εξωτερικούς χώρους του ναού με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.Για τους γάμους ισχύουν τα εξής:Από 1η Ιουνίου ξεκινούν οι εκδηλώσειςΑνώτατο όριο τα 100 άτομα. Δεν επιτρέπεται η μουσική στο γλέντι.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και μουσική στα μαγαζιά. Τι θα ισχύσει για γάμους και βαφτίσεις. Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα