«Διαμέλισα το σώμα της και το πέταξα στη θάλασσα, αλλά δεν την σκότωσα!». Δικάζεται ο εφευρέτης που αποκεφάλισε δημοσιογράφο και κατηγορείται για φόνο, βεβήλωση πτώματος και σεξουαλική επίθεση

news247:

Σε δίκη για τη δολοφονία της σoυηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του τον Αύγουστο του 2017 ανοικτά της Δανίας, θα παραπεμφθεί ο δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Κοπεγχάγης. Ο Μάντσεν, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί μετά την εξαφάνιση της νεαρής δημοσιογράφου υπό περίεργες συνθήκες, αφότου τού είχε συνέντευξη, ομολόγησε ότι διαμέλισε το πτώμα της και πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα, αλλά διαψεύδει ότι τη σκότωσε.Κατηγορείται για φόνο, βεβήλωση πτώματος και σεξουαλική επίθεση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία που αναμένεται να ζητήσει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η δίκη του Μάντσεν θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Βαλ, μια τριαντάχρονη ανεξάρτητη δημοσιογράφος η οποία έκανε έρευνα για ένα άρθρο σχετικά με τον επιχειρηματία και αεροναυπηγό, Μάντσεν, αγνοείτο αφού την πήρε μαζί του για ένα ταξίδι με το υποβρύχιό του, μήκους 17 μέτρων, στις 11 Αυγούστου.
Λίγες μέρες αργότερα, το ακέφαλο πτώμα της εντοπίστηκε κοντά στο λιμάνι της Κοπεγχάγης

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ.

Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus θεωρήθηκε ο βασικό ύποπτος.
Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου.
Ωστόσο, αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι «έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο» με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα.
Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.

Διαβάστε επίσης: ‘Έκανα σεξ με τα παιδιά, δεν τα βίασα’, είπε ο παιδεραστής με το βανάκι

Το άρθρο «Διαμέλισα το σώμα της και το πέταξα στη θάλασσα, αλλά δεν την σκότωσα!». Δικάζεται ο εφευρέτης που αποκεφάλισε δημοσιογράφο και κατηγορείται για φόνο, βεβήλωση πτώματος και σεξουαλική επίθεση δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα