Μπεκατώρου: «Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου» η πρώτη της ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια! Κακλαμανάκης: «Ανήθικη προτάση και σε άλλη αθλήτρια από τον ίδιο παράγοντα»»

Την δημόσια «ευγνωμοσύνη» της «για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης» εξέφρασε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά την αποκάλυψή της ότι πριν από 23 χρόνια βιάστηκε από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Η Ολυμπιονίκης υπογράμμισε ότι η προσωπική περιπέτειά της δεν αποτελεί ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια αλλά είναι αποφασισμένη να δράσει για να βγουν στο φως

ανάλογες περιπτώσεις και για ένα καλύτερο αύριο στον ελληνικό αθλητισμό για τα νέα παιδιά.

Η ανάρτηση της Μπεκατώρου:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».

Κακλαμανάκης: Bία κι ομερτά στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας- Απειλήθηκε η ζωή μου

Διαχρονικά γνωστό ήταν ότι στους κόλπους της ομοσπονδίας ιστιοπλοίας, υπήρχε κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας και καταστρατήγηση των νομίμων δικαιωμάτων, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο χρυσός ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Νίκος Κακλαμανάκης.

«Μεγάλη ομερτά» μέσα στην ομοσπονδία, τόνισε και πρόσθεσε «δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει». Ενώ σε νέα συνέντευξη του αποκάλυψε ότι υπήρχαν ανήθικες προτάσεις από τον ίδιο παράγοντα σε άλλες αθλήτριες

Από την καταγγελία του κου Κακλαμανάκη για σκάνδαλα στο χώρο της ιστιοπλοΐας ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα Σιμιτζόγλου.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης υπογράμμισε πως έχει καταθέσει 130 σελίδες, για όλα αυτά για τα οποία έχει μιλήσει στη Βουλή για αυτό άλλωστε υπάρχει και εισαγγελική έρευνα.

«Τα στοιχεία που έχουμε είναι επαρκέστατα σε ό, τι αφορά την κατάχρηση εξουσίας διαχρονικά από την ομοσπονδία», είπε και ανέφερε πως είχε κάνει ήδη την κατάθεση του στη Βουλή, πριν η κα Μπεκατώρου του εκμυστηρευτεί την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

«Με θλίβει απεριόριστα βέβαια αυτό που έχει βιώσει η συναθλήτρια μου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι σίγουρος πως βρήκε την δύναμη και το κουράγιο να γίνει νικήτρια και εκτός θαλάσσης με το θάρρος και την αλήθεια της.

Ο κος Κακλαμανάκης έκανε λόγο για φαινόμενα συναισθηματικής και ψυχικής κακοποίησης εντός της Ομοσπονδίας.

«Προσωπικά 33 χρόνια τα βιώνω αυτά. Ψυχικά και συναισθηματικά να με κακοποιούν ανά πάσα στιγμή», επεσήμανε και αποκάλυψε παράλληλα ότι έχει απειληθεί ακόμη και την ζωή του δύο φορές, από το περιβάλλον της ομοσπονδίας το 1999 και το 2018.

« Είδα πράγματα που δεν έπρεπε, τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα», είπε τονίζοντας πως η παθογένεια εντός του κόλπου της ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στην σεξουαλική κακοποίηση της κας Μπεκατώρου.

«Δεν έχουμε δει δυστυχώς ακόμα τίποτα» ανέφερε γνωστοποιώντας πως φιλμ με στοιχεία και μαρτυρίες αθλητών για τα φαινόμενα παθογένειας αυτά, θα δημοσιοποιηθεί άμεσα.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Η ανάρτηση του Κώστα Κεντέρη για τη Σοφία Μπεκατώρου: «Πορεύομαι μαζί σου»

Στο πλευρό της χρυσής Ολυμπιονίκη στάθηκαν αθλητές, πολιτικοί αλλά και απλός κόσμος. Ένας από αυτούς και ο Κώστας Κεντέρης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στην Ελληνίδα αθλήτρια, με ανάρτηση του στα social media, τονίζοντας πως υποκλίνεται στο μεγαλείο της.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και στη δύναμη της ψυχής σου, στη δύναμη που μετουσίωσε το σκοτάδι σε φως, και τον πόνο σου σε βάλσαμο, υποκλίνομαι λοιπόν σε αυτό το μεγαλείο σου και πορεύομαι μαζί σου», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200 μέτρα στο Σίδνεϊ.

Αυγενάκης: Oποια Σοφία έχει παρόμοιο περιστατικό να μιλήσει -Τα στόματα έχουν ανοίξει, είμαι δίπλα τους

Την αναγκαιότητα να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση των παθογενειών στον τομέα του αθλητισμού εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπογράμμισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τη στήριξη του στην Σοφία Μπεκατώρου και κάλεσε όλα τα θύματα παρόμοιων περιστατικών να μιλήσουν και να βοηθήσουν λέγοντας ότι «όποια Σοφία έχει παρόμοιο περιστατικό να βοηθήσει, να μιλήσει να φτιάξουμε την επόμενη γενιά αθλητών σε ένα υγιέστατο περιβάλλον».

Ο κ. Αυγενάκης, εξήγησε ότι νιώθει «δικαιωμένος για το νομοσχέδιο των αθλητικών ομοσπονδιών», παρά τις αντιδράσεις που γνώρισε. Και αυτό, γιατί υπήρχε το «ερέθισμα να γίνει ανανέωση, να γίνει ένα στοπ στις μόνιμες διοικήσεις των ομοσπονδιών της χώρας», πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που είναι «20, 30 ακόμη και 40 χρόνια στις ίδιες θέσεις».

«Η αίσθηση αλαζονείας και ιδιοκτησίας πάνω στους αθλητές, θα τελειώσει», υπογράμμισε ο υφυπουργός, λέγοντας ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους αθλητές και με τον πρωταθλητή ολυμπιονίκη Κακλαμανάκη, ο οποίος κατήγγειλε περιστατικά βίας. «Τα στόματα έχουν ανοίξει έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι δίπλα τους», τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Σημείωσε παράλληλα, ότι δεν είναι όλες οι διοικήσεις διεφθαρμένες, όμως έχει ήδη ξεκινήσει η μεταρρύθμιση της παρούσας κυβέρνηση που ακουμπάει όπως είπε αυτά τα ζητήματα. «Πρώτη φορά φτιάξαμε μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων παρά την πίεση και λάσπη».

Χαιρέτισε παράλληλα τη στήριξη που παρείχαν όλα τα πολιτικά κόμματα και αρχηγοί σε αυτά τα περιστατικά με την ομόφωνη καταδίκη αυτών των περιστατικών, «καταλαβαίνουμε ότι ο αθλητισμός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υφυπουργός.

The post Μπεκατώρου: «Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου» η πρώτη της ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια! Κακλαμανάκης: «Ανήθικη προτάση και σε άλλη αθλήτρια από τον ίδιο παράγοντα»» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπεκατώρου, Συσπείρωση, Κακλαμανάκης, Ανήθικη,bekatorou, syspeirosi, kaklamanakis, anithiki