Ασθενής στο Ισραήλ μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό και κατέληξε. Έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Στο νοσοκομείο Schiba κοντά στο Τελ Αβίβ, Ισραηλινοί γιατροί επιβεβαίωσαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς από επαναμόλυνση του κορωνοϊού. Πρόκειται για 74χρονο συνταξιούχο, ο οποίος κατέληξε από επιπλοκές της νόσου, αφότου επαναναμολύνθηκε από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ήδη ενημερωθεί. Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας από το Bnei Brak κοντά στο Τελ Αβίβ, νόσησε από Covid για πρώτη φορά το καλοκαίρι.

Υποβλήθηκε σε θεραπεία στο νοσοκομείο, είχε αναρρώσει και όλα τα τεστ που είχε κάνει εκείνη την περίοδο, είχαν βγει όλα αρνητικά.

Περίπου τρεις μήνες αργότερα, μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον ιό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύσπνοια και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε δηλώσεις της στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «ynet», η Ισραηλινή καθηγήτρια Γκάλια Ραχάβ, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε ότι πρόκειται για μία ανησυχητική περίπτωση: «Εάν ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί πολλές φορές ενώ ο κορωνοϊός μεταλλάσεται, ποια είναι η έννοια του εμβολίου;», διερωτήθηκε.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς από όλες τις χώρες. Υπό το φόβο της εξάπλωσης ενός νέου, ενδεχομένως ιδιαίτερα μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, η χώρα έχει σκληρύνει τα περιοριστικά μέτρα ενόψει και της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού στη χώρα.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας:

Διαβάστε ακόμα: Ντοκουμέντο. Αυτή είναι πρώτη φωτογραφία με άνδρες του ελληνικού στρατού σε πολεμικό μέτωπο. Ελήφθη στον Τύρναβο τον Απρίλιο του 1897 στην μάχη εναντίον των Τούρκων 

The post Ασθενής στο Ισραήλ μολύνθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό και κατέληξε. Έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα