«Αποζημίωση» 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια Φλόιντ από τον δήμο Μινεάπολις. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο συμβιβασμό προ δίκης στην Ιστορία

Ο δήμος της Μινεάπολις θα πληρώσει το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαΐου 2020, ο αστυνομικός Ντερκ Σόβιν επιχείρησε να συλλάβει τον Φλόιντ, με την υποψία ότι είχε δώσει πλαστό χαρτονόμισμα 20 δολαρίων σε ένα μπακάλικο. Η βάρβαρη ακινητοποίηση του αφροαμερικανού Φλόιντ οδήγησε στο θάνατό του, πυροδοτώντας το κίνημα Black Lives Matter που συγκλόνισε

τις ΗΠΑ.

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια τον Ιούνιο του 2020 εναντίον του δήμου και των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη σύλληψη και τον θάνατό του.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συμφώνησε να πληρώσει 27 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια του αφροαμερικανού ενώ 500.000 δολάρια θα δοθούν για τη γειτονιά της πόλης όπου δολοφονήθηκε ο Φλόιντ και από τις 25 Μαΐου είναι κλειστή με ένα μεταλλικό γλυπτό και τοιχογραφίες εις μνήμην του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μπεν Κραμπ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα δηλώνοντας ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος συμβιβασμός προ δίκης στην Ιστορία και «έστειλε ένα δυνατό μήνυμα ότι οι ζωές των μαύρων πράγματι έχουν σημασία και η αστυνομική βαρβαρότητα απέναντι σε έγχρωμους».

«Θέλω να εκφράσω εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου τα βαθύτερα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, τους φίλους και όλη την κοινότητα που θρηνεί την απώλειά του» δήλωσε σχετικά η Λίσα Μπέντερ πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Ο λευκός αστυνομικός που γονάτισε επί εννέα λεπτά στον λαιμό του Φλόιντ, αναμένεται να δικαστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαλογή ενόρκων. Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί θα δικαστούν αργότερα εντός του 2021. Όλοι τους έχουν πλέον απολυθεί από την Αστυνομία της Μινεάπολις.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Γιατί ο Κολοκοτρώνης γεννήθηκε κάτω από ένα δέντρο; Πόσα μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν πριν από την επανάσταση. Ο αδιάκοπος πόλεμος με τους Τούρκους (drone)

The post «Αποζημίωση» 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια Φλόιντ από τον δήμο Μινεάπολις. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο συμβιβασμό προ δίκης στην Ιστορία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα