Από τι πάσχει στην πραγματικότητα ο άνδρας που υποτίθεται ότι αιχμαλωτίστηκε από την αρκούδα. Η αποκάλυψη της ψευδούς είδησης και η συνέντευξη του γιατρού του

Ένας από τους θεράποντες γιατρούς του Αλεξάντερ Π. διηγείται την αληθινή ιστορία πίσω από το fake news. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν viral στο Διαδίκτυο μερικές σοκαριστικές εικόνες και βίντεο ενός βίντεο ενός άντρας που υποτίθεται ότι είχε σχεδόν «μουμιοποιηθεί», αφού κρατούνταν αιχμάλωτος στη σπηλιά μιας αρκούδας στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως

της δημοσιότητας, ο άντρας είχε βρεθεί από ομάδα κυνηγών σε λημέρι αρκούδας κάπου στη Ρωσία να περιμένει το τέλος σε άθλια κατάσταση και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Στη συνέχεια, η αλήθεια αυτής της συναρπαστικής ιστορίας διαψεύστηκε από την εφημερίδα Independent, που έκανε λόγο για ένα ακόμη fake news που κατακλύζουν το Internet. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, γιατρός από το Καζακστάν ισχυρίστηκε ότι περιέθαλψε τον συγκεκριμένο άντρα, που έπασχε από κατάθλιψη και από κάποια ασυνήθη δερματοπάθεια.

Συγκεκριμένα, ο δρ Ρούσταμ του Aktobe Medical Centre στο Καζακστάν ισχυρίστηκε ότι οι αναφορές δεν ήταν ψευδείς. Σύμφωνα, όμως, με τα λεγόμενά του γιατρού, ο Αλεξάντερ ούτε δέχτηκε ποτέ επίθεση από αρκούδα ούτε βρέθηκε ποτέ στη Ρωσία. «Σαν επικεφαλής γιατρός σας λέω ότι αυτός είναι ο άνθρωπός μας και δεν είναι από την Τούβα ή οπουδήποτε αλλού στη Ρωσία», τόνισε ο δρ Ρούσταμ.

«Ο Αλεξάντερ Π. Είναι κάτοικος της πόλη Άκτομπ στο Καζακστάν. Εισήχθη στο νοσοκομείο μας και στο τέλος της εβδομάδας πήρε εξιτήριο, σε ικανοποιητική κατάσταση, επιστρέφοντας στη φροντίδα της μητέρας του», συνέχισε ο γιατρός. Όπως επεσήμαναν οι γιατροί, μετά την κυκλοφορία του φωτογραφικού υλικού, το προσωπικό του νοσοκομείου που ευθύνεται, θα απολυθεί.

«Ο Αλεξάντερ δεν βρισκόταν κατάκοιτος σε φωλιά αρκούδας αλλά στο σπίτι του, υποφέροντας από απάθεια. Δεν ήθελε να ζει άλλο», συμπλήρωσε ο δρ Ρούσταμ.

Reader

The post Από τι πάσχει στην πραγματικότητα ο άνδρας που υποτίθεται ότι αιχμαλωτίστηκε από την αρκούδα. Η αποκάλυψη της ψευδούς είδησης και η συνέντευξη του γιατρού του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα