Απεβίωσε ο κορυφαίος προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης. Κατείχε το ελληνικό ρεκόρ με τις περισσότερες παρουσίες σε πάγκους ομάδων

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον θάνατο του Αντώνη Γεωργιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προπονητές που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο με θητεία στους πάγκους πολλών ομάδων.

Εδώ κι αρκετά χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τη Δευτέρα (16/11) έγινε γνωστό ότι απεβίωσε.

Στην καριέρα του ως παίκτης ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας της Δόξας Δράμας της δεκαετίας του 1950, ενώ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε πολύ μικρή ηλικία (31 ετών).

Ως τεχνικός βρέθηκε στους πάγκους πολλών ομάδων, όπως του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Άρη, του Πανηλειακού, ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής την τριετία 1989-1992.

Η προπονητική του καριέρα τελείωσε το 1996, όταν μετά από σοβαρό τροχαίο υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλές κακώσει στο υπόλοιπο σώμα. Ο Αντώνης Γεωργιάδης είχε νοσηλευτεί για δύο μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά το εξιτήριο που πήρε τέσσερις μήνες μετά το ατύχημα, τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Κατέχει το ρεκόρ με τις περισσόρερες παρουσίες από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα τεχνικό σε πάγκους, συνολικά 586!

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Άρσεναλ-Δυναμό Μόσχας, ο πιο αλλόκοτος αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η Άρσεναλ έπαιξε με 15 παίκτες και ο διαιτητής ευνοούσε σκανδαλωδώς τους Ρώσους. Δείτε το σπάνιο βίντεο

The post Απεβίωσε ο κορυφαίος προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης. Κατείχε το ελληνικό ρεκόρ με τις περισσότερες παρουσίες σε πάγκους ομάδων appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou