Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης από την Ελλάδα. «Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης καταδικάζεται απερίφραστα» δήλωσε ο κ. Δένδιας. Στην Αθήνα την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

«Σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Ο κ. Δένδιας

προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Στην Αθήνα, για να επισκεφθεί τη Βουλή, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση, θα βρεθεί την προσεχή ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δένδια

«Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης καταδικάζεται απερίφραστα. Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι σήμερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης κλήθηκε στο ΥΠΕΞ και του ανακοινώθηκε η απέλασή του. Του δόθηκε προθεσμία 72 ωρών να εγκαταλεψει την Ελλάδα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Η απόφαση αυτή είναι συνέπεια του ότι η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει. Η απόφαση δεν σημαίνει διακοπή των διπλωματικών σχέσεών μας με τη Λιβύη», κατέληξε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει». Ο ΥΠΕΞ προσέθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

The post Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης από την Ελλάδα. «Το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης καταδικάζεται απερίφραστα» δήλωσε ο κ. Δένδιας. Στην Αθήνα την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα