Αντώναρος: «Αντικαταστατική και άκυρη η διαγραφή μου από το κόμμα» Κύρτσος: «Ο Άντώναρος είναι ένα βολεμένο Συριζοτρόλ» Γεωργιάδης: «Δεν παραιτούμαι για ψευδομάρτυρες». Καζάνι που βράζει η ΝΔ μετά το σκάνδαλο NOVARTIS

news247

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τη διαγραφή του απ’ το κόμμα της ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος μετά τα σχόλια που έκανε ο ίδιος κατά του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή χαρακτήρισε αντικαταστατική και άκυρη τη διαγραφή τουκαθώς, όπως σημειώνει, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του, καλώντας τον μεταξύ άλλων να δώσει εντολή διακοπής των συκοφαντικών σε βάρος του διαρροών.

Ολόκληρη η δήλωση του Ευ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη «τίθεμαι» εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια ο Ευ. Αντώναρος επανήλθε με ανάρτηση στο Facebook όπου ενημερώνει πως έστειλε γραπτό μήνυμα στον Γραμματέα της ΝΔ. Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να συγκαλέσει εγκύρως και βάσει των σχετικών καταστατικών διατάξεων τα αρμόδια όργανα του κόμματος. «Μέχρις ότου συμβεί αυτό θεωρώ την δια του Τύπου ανακοινωθείσα «διαγραφή» μου άκυρη, ανυπόστατη και αντικαταστατική», υπογραμμίζει.

Ακολούθως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέβασε μια φωτογραφία με τον Κώστα Καραμανλή.

Κύρτσος: «Βολεμένο Συριζοτρόλ ο Αντώναρος»

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, άσκησε δριμύτατη κριτική στον Ευάγγελο Αντώναρο αποκαλώντας τον «βολεμένο Συριζοτρόλ». Αναλυτικά στην ανάρτηση του ανέφερε ότι ο βουλευτής της ΝΔ, πετούσε λάσπη κατά του κόμματος που τον προώθησε, ενώ βολεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με μισθό 10.000 ευρώ.

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Δεν παραιτούμαι για ψευδομάρτυρες

Την εκτίμηση ότι «πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες», εκφράζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας επίσης ότι «η Novartis επί θητείας του πήρε τα ίδια χρήματα συνολικά που έχει πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ έτος» ενώ προσθέτει ακόμη ότι «επί ημερών του έπεσε το μερίδιο αγοράς κατά 5% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει κατά 2%».

Ερωτηθείς, εάν «η όλη υπόθεση στερείται αληθείας» ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα Novartis. Το πρώτο αφορά στο χρηματισμό γιατρών και των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούσε η εταιρεία στην Ελλάδα για να αυξήσει τα κέρδη, το οποίο είναι απολύτως πραγματικό, και το δεύτερο της δήθεν εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Η μόνη χώρα που υπάρχει αναφορά για εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι η Ελλάδα. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αποτελεί σκάνδαλο γιατρών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «στη δικογραφία που έχει παραδοθεί, το κομμάτι της εκθέσεως του FBI δεν περιλαμβάνει τίποτα για κανέναν πολιτικό πρόσωπο και κανέναν πρώην πρωθυπουργό» και προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές στους προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ επισημαίνει ότι εξετάζει, με τον δικηγόρο του, το θέμα των κ.κ. Παπαγγελόπουλου, Κοντονή, Πολάκη, Καμμένου και της κυρίας Τουλουπάκη στη λογική ότι για τους πρώτους «αποδεικνύεται ότι είχαν γνώση της δικογραφίας» πριν την λάβει ο ίδιος, γεγονός που είναι «δικονομικά και συνταγματικά απαράδεκτο» όπως λέει, φωτογραφίζοντας ως μόνη πηγή πληροφοριών προς αυτούς την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Στην ερώτηση αν «θα δούμε με τη ΝΔ κυβέρνηση ειδικά δικαστήρια για την υπόθεση Novartis» ο κ. Γεωργιάδης λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όλα στο φως. Όποιος εμπλέκεται πρέπει να λογοδοτήσει».

Τέλος, εάν προτίθεται να παραιτηθεί, όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά κατηγορηματικά «όχι» εξηγώντας ότι «εάν ο καθένας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί θα μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί».

Το άρθρο Αντώναρος: «Αντικαταστατική και άκυρη η διαγραφή μου από το κόμμα» Κύρτσος: «Ο Άντώναρος είναι ένα βολεμένο Συριζοτρόλ» Γεωργιάδης: «Δεν παραιτούμαι για ψευδομάρτυρες». Καζάνι που βράζει η ΝΔ μετά το σκάνδαλο NOVARTIS δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα