Ανοίγουν τη Δευτέρα Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Πως θα γίνει η επιστροφή στα θρανία – Τι θα ισχύσει με τα self test

Μικρά βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα αναμένονται το προσεχές διάστημα, αφού μετά το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα, σειρά έχουν τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- όλης της χώρας.

Ήδη οι μαθητές των Λυκείων έχουν επιστρέψει στα θρανία τους, με τα self tests να αποτελούν «όπλο» για την επιστροφή όλων των μαθητών, όλων των βαθμίδων πίσω στις τάξεις τους. «Τα self-test είναι ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο δρα προληπτικά. Μας βοηθά να εντοπίζουμε πιο νωρίς φορείς του ιού που τις περισσότερες φορές είναι ασυμπτωματικοί», είχε δηλώσει προ ημερών σε συνέντευξή της στο iefimerida.gr η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα το σχολείων αποτελούσε βασική προτεραιότητα για το κυβερνητικό επιτελείο, με τους ειδικούς να έχουν ανάψει το πράσινο φως στην ηγεσία του υπ. Παιδείας για δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα, 10 Μαϊου, με self test.

Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά για να υποδεχθούν τους μαθητές, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Εντωμεταξύ το υπουργείο Παιδείας, έχει ανακοινώσει ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος. Βάσει τη συγκεκριμένης απόφασης το έτος παρατείνεται:

Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ξεκινά η διάθεσή των self test για τα σχολεία

Διευκρινίσεις για τα self tests που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα (10 έως και 16 Μαΐου) έδωσαν πηγές από το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι θα διατίθενται από σήμερα έως το Σάββατο (8/5) από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα είναι το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων, δηλαδή οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, θα λάβουν το επόμενο self test από τη Δευτέρα 10/5 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα τους πολίτες ότι για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στη φαρμακευτική τους αγωγή, η δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση, τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests κατά τη διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά στην κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών. Η πλατφόρμα διάθεσης των self tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00 π.μ.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

The post Ανοίγουν τη Δευτέρα Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Πως θα γίνει η επιστροφή στα θρανία – Τι θα ισχύσει με τα self test appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα