Ανοίγει με κανόνες τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, πλην των εμπορικών. Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα σχολεία

Την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου πλην των εμπορικών από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά αλλά και τις διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα σαββατοκύριακα αρχής γενομένης από το ερχόμενο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα για το λιανεμπόριο, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν γραπτό μήνυμα (SMS) στον πενταψήφιο αριθμό 13032 και θα έχουν στη διάθεση τους χρονικό περιορισμό 3 ωρών για τις αγορές και την επιστροφή στο σπίτι.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος,

με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.

Ωστόσο, εκτός ανοίγματος μένουν τα εμπορικά κέντρα (malls) και τα πολυκαταστήματα, για τα οποία ηη κατάσταση θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα.

Από ερχόμενο Σάββατο 3 του μηνός και μόνο τα σαββατοκύριακα απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση με SMS και τον κωδικό 6 στο 13033 με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής και μέγιστο αριθμό 3 ατόμων ή μια οικογένεια.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακρυά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Το άνοιγμα των σχολείων για τις 12 Απριλίου θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, για μερικές μόνο τάξεις και υποχρεωτικά μετά τη διεξαγωγή self test.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

«Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου», είπε επιπλέον.

«Σε αυτό το διάστημα προσοχή! Ότι και αν κάνετε να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή! Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες καθημερινά»

Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid only. Με στόχο στις 07.04 το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι εμβολιασμοί -1η και 2η δόση- έχουν ξεπεράσει το 1.600.000, ενώ μόνο τον Απρίλιο ο στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότεροι.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Ανοίγει με κανόνες τη Δευτέρα 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, πλην των εμπορικών. Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα σχολεία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα