Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων. Στο στόχαστρο τα μπαρ και τα πάρτι. Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης για τους ελέγχους

Ανησυχητικά αυξημένα τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, σημειώθηκαν 52 νέα, με μόλις 7 εξ αυτών να εντοπίζονται στις πύλες εισόδου της χώρας.

Το ρεκόρ αυτό νέων κρουσμάτων κορονοϊού έρχεται λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά που επιβάλλουν καθολική σχεδόν χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουλίου.

Πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα, ενώ τα νέα περιστατικά θετικών στην Covid-19 κατανέμονται τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες (σ.σ.: ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεταξύ αυτών, χωρίς να αναφέρει τις άλλες δύο).

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στις 28/7/2020, τα 52 νέα κρούσματα κορονοϊού κατανέμονται ως εξής:

επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Στο στόχαστρο μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά

Στο «στόχαστρο» ειδικών και κυβέρνησης φαίνεται ότι έχουν μπει οι χώροι διασκέδασης όσον αφορά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Οι εικόνες από κέντρα διασκέδασης όπου ο κόσμος συνωστίζεται, το αλκοόλ ρέει άφθονο και τα μέτρα προστασίας κατά κανόνα δεν τηρούνται, έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό.

Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ οι επιτόπιοι έλεγχοι και να πέσουν «γερά» πρόστιμα στους παραβάτες. Οι επιχειρηματίες της εστίασης που είχαν ήδη πληγεί σημαντικά λόγω της καραντίνας, σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να τηρήσουν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ακόμα: Η Δίκη της Χούντας ξεκίνησε με την ερώτηση του προέδρου στον Παπαδόπουλο «τι δουλειά κάνετε». Η ειρωνική απάντηση του Παττακού για τον τόπο κατοικίας του

Παράλληλα, στη Μύκονο βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποιώντας επίσκεψη στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους στα μπαρ του νησιού για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων. Και αυτό διότι οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εν λόγω κατοικιών έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτό πολύ σύντομα θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο πατέρας της γυναικολογίας που έκανε πειράματα μόνο σε μαύρες γυναίκες. Τις χειρουργούσε χωρίς τη συναίνεσή τους, χωρίς αναισθητικό, σε πρόχειρο ιατρείο και με θεατές

The post Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων. Στο στόχαστρο τα μπαρ και τα πάρτι. Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης για τους ελέγχους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou