Αναστάτωση με 16 κρούσματα κορονοϊού σε πτήση της TUI από Ζάκυνθο προς Ουαλία. «Εγωιστές covidiots χωρίς μάσκα και ανίκανο πλήρωμα» καταγγέλλουν επιβάτες

Θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον 16 επιβάτες πτήσης της TUI από Ζάκυνθο προς Ουαλία. Οι επιβαίνοντες καταγγέλουν ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο.

Η πτήση 6215 πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου και μέχρι στιγμής παραμένουν σε καραντίνα και οι 193 επιβαίνοντές της. Οι 16 έχουν ήδη διαγνωσθεί θετικοί. Πρόκειται μάλιστα για άτομα που μολύνθηκαν από τρεις διαφορετικές εστίες.

Τις τελευταίες ώρες, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες επιβαινόντων ότι μερικοί από τους συνεπιβάτες τους, με την

ανοχή του πληρώματος, είχαν βγάλει τις μάσκες κατά τη διάρκεια της πτήσης, έκαναν βόλτες μέσα στο αεροπλάνο και συνομιλούσαν με τους υπολοίπους.
Συγκεκριμένα, η Στέφανι Γουίτφιλντ, από το Κάρντιφ, κατήγγειλε στο BBC ότι δεν τηρήθηκε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, κατηγορώντας χαρακτηριστικά το «ανίκανο πλήρωμα» που δεν επέβαλε τους κανόνες.
Η TUI προέβη σε δηλώσεις στο Mirror.co.uk ότι ξεκίνησε έρευνα για τους ισχυρισμούς της Γουίτφιλντ.
«Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και όλες τις πτήσεις γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA)».

Οι ισχυρισμοί της Βρετανίδας

«Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο πλαϊνός μου είχε τη μάσκα του στον λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του έκανε παρατήρηση, αλλά του έδωσαν ένα δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος. Πολλοί άνθρωποι έβγαζαν τις μάσκες τους και περιπλανούνταν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους. Μόλις προσγειώθηκε η πτήση, όλοι έβγαλαν αμέσως τις μάσκες τους. Η πτήση ήταν γεμάτη εγωιστές covidiots και ένα ανίκανο πλήρωμα που δεν μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο», δήλωσε η Γουίτφιλντ.

Διαβάστε ακόμα: Η πτώση ελικοπτέρου στην Καστοριά που στοίχισε τη ζωή στον σκηνοθέτη των «Δέκα Μικρών Μήτσων» και σε ένα πιλότο. Η ανάσυρση των θυμάτων έγινε από ντόπιους ψαράδες

«Πολλοί επιβάτες δεν ήξεραν πώς να φορούν σωστά τις μάσκες ή φαίνονταν να αγνοούν πραγματικά τους κανόνες. Πολλά άτομα φορούσαν τις μάσκες κάτω από τις μύτες τους ή ακόμα και στο σαγόνι τους. Έβγαζαν τις μάσκες για να μιλήσουν με φίλους τους και πηγαινοέρχονταν στον διάδρομο για να μιλήσουν με τους φίλους τους χωρίς να φορούν τις μάσκες τους».

Ερωτηθείσα για το πώς το πλήρωμα αντιμετώπισε την κατάσταση αυτή, η Γουίτφιλντ είπε ότι παρατήρησε πως ένα μέλος του πληρώματος ζήτησε από μια γυναίκα να φορέσει τη μάσκα της: «Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν μιλούσε. Ένας άνδρας που κάθισε δίπλα μου είχε τη μάσκα του στο πηγούνι του για ολόκληρη την πτήση, και η αεροσυνοδός που του μιλούσε δεν του είπε κάτι για αυτό».

Η ίδια και ο σύζυγός της έχουν συμπτώματα κορονοϊού, αλλά ελπίζουν ότι είναι κρυολόγημα. «Είχαμε λίγο βήχα, πονόλαιμο, πονοκέφαλο. Είμαι θυμωμένη περισσότερο από ποτέ», ανέφερε.

Ο δρ Gwen Lowe, σύμβουλος στον έλεγχο των μεταδοτικών ασθενειών για τη Δημόσια Υγεία της Ουαλίας, δήλωσε ότι υπήρξαν περίπου 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ουαλία την τελευταία εβδομάδα, ατόμων που είχαν επιστρέψει από τη Ζάκυνθο, και ότι περιμένει να αυξηθεί ο αριθμός.

Είπε ότι στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις περιλαμβάνονται άτομα που διέμειναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία και επέστρεψαν με διαφορετικές πτήσεις.

αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Το μακελειό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από δύο Άραβες. Επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς για να σκοτώσουν Εβραίους, αλλά η πτήση τους είχε αναχωρήσει. Έχασαν τη ζωή τους τρεις τουρίστες

The post Αναστάτωση με 16 κρούσματα κορονοϊού σε πτήση της TUI από Ζάκυνθο προς Ουαλία. «Εγωιστές covidiots χωρίς μάσκα και ανίκανο πλήρωμα» καταγγέλλουν επιβάτες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα