Αμφισβητούν οι δικηγόροι του Έπσταϊν ότι ο πελάτης τους αυτοκτόνησε. Ξεκινούν νέα έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του. Γιατί εξετάζουν το σενάριο της δολοφονίας

Αυτοκτονία δι’ απαγχονισμού ήταν το αποτέλεσμα της νεκροψίας του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το περασμένο Σάββατο στο κελί του στη φυλακή, κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις.

Έπειτα από «μια επισταμένη εξέταση όλων των πληροφοριών, περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της νεκροψίας», ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε σε σύντομη ανακοίνωση πως ο θάνατός του οφειλόταν σε «αυτοκτονία» με «απαγχονισμό».
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα» της νεκροψίας, έσπευσαν να δηλώσουν οι δικηγόροι του

χρηματιστή σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. «Η υπερασπιστική ομάδα έχει την πρόθεση να διεξαγάγει τη δική της ανεξάρτητη και πλήρη έρευνα για τις συνθήκες και την αιτία του θανάτου του Τζέφρι Έπσταϊν», συνεχίζει το κείμενο.
Ανώνυμοι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times, ανέφεραν πως ο πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιών ηλικίας μερικές φορές μόλις 14 ετών, χρησιμοποίησε τα σεντόνια του για να αυτοκτονήσει.

Παρά το ότι οι αρχές είχαν ανακοινώσει από το Σάββατο πως είχε κατά τα φαινόμενα αυτοκτονήσει, πολλοί υπαινίσσονταν πως δολοφονήθηκε για να προστατευθούν οι πολυάριθμες προσωπικότητες και οι άνδρες της εξουσίας με τους οποίους συγχρωτιζόταν, από τον πρίγκιπα Άντριου μέχρι τον Μπιλ Κλίντον.

Το πόρισμα αυτό δεν αναμένεται ωστόσο να άρει όλα τα ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο που ο κρατούμενος αυτός μπόρεσε να αυτοκτονήσει. Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ είχε ανακοινώσει από το Σάββατο την έναρξη δύο ερευνών σχετικά με τον θάνατό του. Την Τρίτη έκανε λόγο για «σοβαρές» δυσλειτουργίες στη φυλακή στην οποία κρατούνταν.

Ο διευθυντής του ιδρύματος μετατέθηκε και δύο δεσμοφύλακες, που είχαν αναλάβει να επιβλέπουν τον Έπσταϊν τη βραδιά του θανάτου του τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αξιωματούχοι της φυλακής, τους οποίους επικαλούνται οι New York Times, υποστήριξαν πως οι δεσμοφύλακες κοιμήθηκαν περίπου τρεις ώρες, ενώ έπρεπε να πραγματοποιούν ελέγχους κάθε μισή ώρα, τροφοδοτώντας τις υποψίες για συνεργούς μέσα στη φυλακή.

Οι δικηγόροι του Τζέφρι Έπσταϊν ζητούν να δουν όλες τις καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν κοντά στο κελί του τη στιγμή του θανάτου του.

Οι φήμες τροφοδοτήθηκαν επίσης από το γεγονός ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε κάνει μια πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας στις 23 Ιουλίου. Είχε βρεθεί τότε ξαπλωμένος στο πάτωμα του κελιού του, τραυματισμένος, με σημάδια στον λαιμό. Όμως τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά και λίγο αργότερα είχε εμφανισθεί σε μια ακροαματική συνεδρίαση.

Είχε τότε τεθεί υπό ειδική παρακολούθηση για το ενδεχόμενο να αυτοκτονήσει, αλλά αυτό διήρκεσε μόνο μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Reader

The post Αμφισβητούν οι δικηγόροι του Έπσταϊν ότι ο πελάτης τους αυτοκτόνησε. Ξεκινούν νέα έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του. Γιατί εξετάζουν το σενάριο της δολοφονίας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα