Αγωνία για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται από χθες. Συνεχίζονται οι έρευνες στα βουνά της Ηπείρου

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για το αεροσκάφος που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής στα Ζαγοροχώρια.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πτώση του, στον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής των Μηλιωτάδων ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, αφού πρώτα το στίγμα του είχε χαθεί.

Ωστόσο, οι έρευνες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και του δύσβατου της περιοχής αποδείχθηκαν άκαρπες με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νύχτα, για να ξαναρχίσουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον εντοπισμό του αεροσκάφους παρέμειναν στην περιοχή

τη νύχτα, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και το Super Puma που χθες λόγω καιρού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει νυχτερινές πτήσεις για την διάσωση.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν από το ίδιο σημείο όπου σταμάτησαν, απέναντι από τις Καρυές στη θέση Παναγιά και επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι, στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μηλιωτάδες, Καβαλλάρι και Ανθρακίτης.

Σύμφωνα τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.

Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες συμβάλουν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το epirus-tv, στο αεροσκάφος φέρεται να επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του, ένας 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ. Επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…
Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η 14χρονη ηθοποιός που αφορίστηκε από τον μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Καντιώτη. Συμμετείχε στην ταινία του Αγγελόπουλου και ήταν η νεαρότερη αφορισμένη

The post Αγωνία για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοείται από χθες. Συνεχίζονται οι έρευνες στα βουνά της Ηπείρου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα