Άγνωστη Ελλάδα. Μονή, ο κρυφός παράδεισος της Αίγινας που κατοικείται μόνο από ελάφια, παγόνια και αγριοκάτσικα. Το εγκαταλελειμμένο παρατηρητήριο των Γερμανών (drone)

Ένας κρυφός παράδεισος στην καρδιά του Σαρωνικού. Το νησάκι Μονή στην Αίγινα, με την άγρια φύση κατοικείται από ελάφια, σκίουρους, παγόνια και αγριοκάτσικα. Είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας

Για τριάντα ολόκληρα χρόνια, από το 1960 έως και το 1990, η Μονή ανήκε στην Ελληνική Περιηγητική Λέσχη, στα μέλη της οποίας οφείλει τον σημαντικό αριθμό άγριων ζώων που κυριαρχούν πλέον στο νησί. Μάλιστα από το 1962 έχει ανακηρυχθεί σε πάρκο φυσικής εκτροφής θηραμάτων.

Εκεί ζουν ελεύθερα στο δάσος ελάφια ροδίτικου είδους,

σκίουροι αλλά και πολλά παγόνια τα οποία είναι αρκετά εξοικειωμένα με τους ανθρώπους. Επίσης στα βραχώδη σημεία του νησιού σκαρφαλώνουν ανενόχλητα δεκάδες κρι – κρι (κρητικοί αίγαγροι) που ξεδιψούν ακόμα και με θαλασσινό νερό. Κατά το παρελθόν υπήρχαν και αλογάκια πόνυ, τα οποία όμως δυστυχώς δεν επιβίωσαν.

Διαβάστε επίσης: Ποιος εφηύρε τις ελληνικές νάρκες «Αργοναύτης» που βύθισαν το 1942 το γερμανικό υποβρύχιο U-133 στην Αίγινα. Η δελεαστική πρόταση να πουληθεί η πατέντα στο εξωτερικό. Κατάδυση το ναυάγιο 

Μέσα σε αυτές τις τρεις δεκαετίες, στο νησί λειτουργούσε οργανωμένο κάμπινγκ. Όσο για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει μια θαυμάσια διαδρομή που οδηγεί στο ψηλότερο σημείο του νησιού μέσα από αγριελιές, σχίνα και κέδρους. Στο νησί υπάρχει υπάρχει παρατηρητήριο, κατάλοιπο των Γερμανών, με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και στα γύρω νησιά.

Και ενώ η νοτιοανατολική πλευρά του νησιού είναι άγονη και γεμάτη απόκρημνα βράχια, η βορειοδυτική του πλευρά είναι γεμάτη βλάστηση, η οποία μάλιστα φτάνει τόσο χαμηλά που αγγίζει την επιφάνεια της θάλασσας.

Στην Μονή υπάρχουν δύο πανέμορφες καταγάλανες παραλίες και τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί οργανωμένη αμμουδερή παραλία με ξαπλώστρες και beach bar. Η μετάβαση γίνεται μονάχα με καΐκια, τόσο από το λιμάνι της Αίγινας όσο και από την Πέρδικα, τα οποία, με πολύ μικρό κόστος, αναχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Όσο όμως το νησί αποτελεί προστατευόμενο οικοσύστημα, η διανυκτέρευση επιτρέπεται μονάχα στους «μόνιμους» κατοίκους του, αφήνοντας στους επισκέπτες των πόλεων την χαρά της εξερεύνησης μόνο όταν ο ήλιος βρίσκεται ψηλά.

Παρακολουθήστε την εντυπωσιακή πτήση drone του Μαρίνου Χαραλαμπόπουλου από το προσωπικό του κανάλι στο You Tube, πάνω από τη Μονή στην Αίγινα:

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Η συμμορία των Ευρωπαίων «περιηγητών» που λεηλάτησε την Αφαία στην Αίγινα και τον Επικούριο Απόλλωνα. Είχαν βρετανική επιχορήγηση και τσακώθηκαν στην μοιρασιά (βίντεο) …

The post Άγνωστη Ελλάδα. Μονή, ο κρυφός παράδεισος της Αίγινας που κατοικείται μόνο από ελάφια, παγόνια και αγριοκάτσικα. Το εγκαταλελειμμένο παρατηρητήριο των Γερμανών (drone) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα