Αγανάκτηση στη Μεγάλη Βρετανία για τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην αγρυπνία για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από ένστολους

Έντονη κριτική δέχτηκε η επέμβαση των αστυναμικών δυνάμεων σε πλήθος γυναικών στο Λονδίνο, οι οποίες συγκεντρώθηκαν στη μνήμη της 33χρονης Σάρα Έβεραρντ, που έπεσε θύμα απαγωγής και δολοφονίας.

Η αγρυπνία που είχε οργανωθεί και η ακόλουθη επέμβαση της αστυνομίας έγινε λίγες ώρες μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος ενός αστυνομικού που κατηγορείται για το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ, που εξαφανίστηκε το βράδυ της 3ης Μαρτίου στο Κλάπαμ Κόμμον, στο νότιο

Λονδίνο, καθώς επέστρεφε περπατώντας στο σπίτι της στο Μπρίξτον έχει προκαλέσει οργή και φόβο σε χιλιάδες γυναίκες για την ασφάλειά τους.

More photos from this evening’s peaceful vigil to honour Sarah Everard and all victims of violence against women – until police stormed the bandstand, trampled on flowers and arrested female protesters #reclaimthestreets #saraheverard pic.twitter.com/jAK4hYJyKM

Zoe Tabary (@zoetabary) March 13, 2021

Από το πρωί του Σαββάτου στήθηκε ένα αυτοσχέδιο μνημείο από λουλούδια και κεριά γύρω στο Κλάπαμ Κόμμον στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, κοντά στο σημείο που η Έβεραρντ εθεάθη τελευταία φορά ζωντανή. Η δούκισσα του Κέμπριτζ, Κέιτ ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που απέτισαν φόρο τιμής στην νεαρή γυναίκα.

Το βράδυ του Σαββάτου περίπου χίλιοι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, συγκεντρώθηκαν στο σημείο στην μνήμη της Έβεραρντ, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη ασφάλειας που νιώθουν. Κάποιες φώναζαν «ντροπή σας» στους αστυνομικούς που ήταν παρόντες. Οι διαμαρτυρόμενοι ήθελαν να πραγματοποιήσουν αγρυπνία στο σημείο, αλλά η Μητροπολική Αστυνομία του Λονδίνου προειδοποίησε για επιβολή προστίμων, λόγω των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Καθώς ο κόσμος δεν έφευγε από το σημείο, αστυνομικοί φέρεται να έσυραν πολλές γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί στο Κλάπαμ Κόμμον, για να της απομακρύνουν. Η αστυνομία δεν ανέφερε άμεσα πόσα άτομα συνελήφθησαν.

Remembering Sarah Everard and all the women lost to violence #ReclaimTheseStreets #SheWasJustWalkingHome pic.twitter.com/guL9pEX771

Bell Ribeiro-Addy MP (@BellRibeiroAddy) March 13, 2021

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν – ο οποίος είναι αρμόδιος για την αστυνόμευση στην πόλη – έκανε λόγο για «απαράδεκτες» εικόνες ενώ είπε για την αντίδραση των αστυνομικών ότι «ήταν σε κάποιες περιπτώσεις ούτε κατάλληλη, ούτε ανάλογη» και πρόσθεσε ότι ζήτησε επείγουσες εξηγήσεις από την επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων. Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ χαρακτήρισε τις σκηνές «πολύ ανησυχητκές» και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσε ότι επιθυμεί κι εκείνη απαντήσεις από την αστυνομία για τις «ενοχλητικές» εικόνες.

Νωρίτερα χθες, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι αυτός και η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς θα άναβαν ένα κερί στη μνήμη της Έβεραρντ.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι οι δρόμοι είναι ασφαλείς και ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια δεν βρίσκονται αντιμέτωπες με παρενόχληση ή κακοποίηση«, είπε.

Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου το Σάββατο το πρωί, ο 48χρονος αστυνομικός Γουέιν Κούζινς, μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Ο δικηγόρος του Κούζινς δεν υπέβαλε ένσταση στις κατηγορίες για απαγωγή και ανθρωποκτονία προτού τη δικαστική ακρόαση που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη. Ο Κούζινς θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα της Έβεραρντ την Τετάρτη σε μια δασική έκταση περίπου 50 μίλια νοτιοανατολικά του Λονδίνου.

Ο Κούζινς εντάχθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία το 2018 και υπηρετούσε ως φύλακας ξένων πρεσβειών πριν τη σύλληψή του. Η επιτροπή ελέγχου της βρετανικής αστυνομίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Quiz. Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ζηλανδία, Νέα Υόρκη. Ξέρετε πού βρίσκονταν οι «παλιές» πόλεις;

The post Αγανάκτηση στη Μεγάλη Βρετανία για τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην αγρυπνία για τη δολοφονία της Σάρα Έβεραρντ από ένστολους appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα