Αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο. Ο 68χρονος «Φιδελίτο», όπως τον φώναζαν εξαιτίας της ομοιότητας με τον πατέρα του, πάλευε χρόνια με την κατάθλιψη

news247:
Ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της επανάστασης της Κούβας και πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο, ο Φιδέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη παρά την πολύμηνη θεραπεία του για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης από την οποία έπασχε, μεταδίδουν δημόσια μέσα ενημέρωσης της νήσου. «Ο Ντίας-Μπαλάρτ, ο οποίος παρακολουθούταν από μια ομάδα γιατρών για μήνες εξαιτίας της κατάστασης βαθιάς κατάθλιψης στην οποία βρισκόταν, αυτοκτόνησε (την Πέμπτη) το πρωί»,
ανέφερε ο κουβανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Cubadebate»

Ο 68χρονος πρεσβύτερος γιος του Φιδέλ Κάστρο, που είχε το προσωνύμιο «Φιδελίτο», επειδή έμοιαζε πολύ με τον πατέρα του εμφανισιακά, είχε αρχικά νοσηλευτεί σε μια κλινική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψής του, αλλά είχε λάβει εξιτήριο και η θεραπεία του συνεχιζόταν εκτός του νοσοκομείου.

Ο Φιδελίτο γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1949, κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου του πατέρα του με τη Μίρτα Ντίας-Μπαλάρτ.
Το 1955 το ζευγάρι χώρισε και η κηδεμονία του «Φιδελιτου» μετά από ένα «σίριαλ», κατέληξε στον Κάστρο.
Η μητέρα του εξορίστηκε μετά την επικράτηση της επανάστασης το 1959, ενώ μέχρι και σήμερα μέλη της οικογένειας Ντίας-Μπαλάρτ συγκαταλέγονται στους πιο σκληρούς αντικαστρικούς της εξόριστης αντιπολίτευσης με έδρα το Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Ο Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ήταν αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της Κούβας ως τον θάνατό του.

Διαβάστε επίσης: Εξαφανίστηκε και επισήμως το ανατολικό κούγκαρ

Το άρθρο Αυτοκτόνησε ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο. Ο 68χρονος «Φιδελίτο», όπως τον φώναζαν εξαιτίας της ομοιότητας με τον πατέρα του, πάλευε χρόνια με την κατάθλιψη δημοσιεύθηκε αρχικά στον δικτυακό τόπο ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοκτόνησε, Φιντέλ Κάστρο, 68χρονος Φιδελίτο,aftoktonise, fintel kastro, 68chronos fidelito