Tik Tok. 48χρονη ιταλίδα ιinfluencer κατηγορείται για υποκίνηση σε αυτοκτονία. Στο προφίλ της βρέθηκαν επικίνδυνα βίντεο με προκλήσεις

Για «υποκίνηση σε αυτοκτονία» κατηγορείται 48χρονη influencer από τη Σικελία μετά τον θάνατο ενός κοριτσιού που συμμετείχε στην «πρόκληση του μαντιλιού» (blackout challenge) στον ιστότοπο TikTok.

Η influencer είχε «δημοσιεύσει πολλά άλλα αντίστοιχα «βίντεο με προκλήσεις», χάρη στα οποία είχε κερδίσει την προσοχή και 731.000 followers» . Η δημοτικότητά της ήταν τόσο μεγάλη που ένας χρήστης της είχε γράψει: «Γεια σου (…) αν δεν μου πεις καλήμερα, ορκίζομαι ότι θα πηδήξω από το παράθυρο».

Oι ερευνητές βρήκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης TikTok έναν σύνδεσμο που οδηγούσε

στο προφίλ της influencer από τη Σικελία στο οποίο μπορεί κανείς να δει ένα βίντεο από μια «πρόκληση» στην οποία συμμετέχουν μία γυναίκα και ένας άνδρας οι οποίοι κάλυπταν εντελώς το πρόσωπό τους, ακόμη και το στόμα και τη μύτη τους, με διάφανη κολλητική ταινία ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Το βίντεο αυτό, που είναι πολύ επικίνδυνο διότι μπορούσαν να το δουν όλοι οι χρήστες, χωρίς κανέναν περιορισμό  διαγράφηκε από το TikTok, σύμφωνα με την αστυνομική πηγή.

Οι λογαριασμοί της 48χρονης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μπλοκαρίστηκαν και η ίδια έχει τεθεί υπό έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Παλέρμο ένα κορίτσι 10 ετών πέθανε από ασφυξία προσπαθώντας να μιμηθεί την «πρόκληση του μαντιλιού», ενώ βιντεοσκοπούσε την πράξη της με το κινητό της για να ανεβάσει το βίντεο στο TikTok. Μετά την τραγωδία, η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων ζήτησε χθες Τετάρτη από το Facebook και το Instagram να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους ανήλικους.

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Tik Tok. 48χρονη ιταλίδα ιinfluencer κατηγορείται για υποκίνηση σε αυτοκτονία. Στο προφίλ της βρέθηκαν επικίνδυνα βίντεο με προκλήσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Tik Tok, 48χρονη,Tik Tok, 48chroni