Τσιόδρας: 46 νέα κρούσματα. Σύνολο 464. Οργή για όσους μιλούν για απόκρυψη κρουσμάτων. Τα κρούσματα υπολογίζονται σε 2.000 -3.000

Στην καθημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπ. Υγείας Σ. Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά ανακοινώθηκε πως τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας είναι 464, με 46 από αυτά να είναι νέα. Τα 72 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης 78 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων 16 είναι διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, το 15% των κρουσμάτων είναι εφικτό να διαπιστωθούν.

Όπως είπε ο Σ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος της ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69. Τα

περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Δεκαεννέα έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έρχονται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την έδρα Υγιεινής και Επιδημιολογίας και την καθηγήτρια κ. Σύψα, ότι τουλάχιστον 2-3.000 συμπολίτες έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό, επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με την επιτήρηση και τη δήθεν απόκρυψη του αριθμού κρουσμάτων, ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθούμε την επιδημία όσο πιο καλά μπορούμε, με στρατηγική ιεράρχησης ελέγχου αλλά και δειγμάτων επιτήρησης που προτείνεται ευρωπαϊκά.

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ειλικρινές ενδιαφέρον αλλά παρακαλούμε πάρα πολύ να μην παρασύρουν τον κόσμο ούτε προς την κατεύθυνση του πανικού, ούτε του εφησυχασμού κάποιοι επαΐοντες συνάδελφοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η καταγραφή των κρουσμάτων είναι εξαντλητική, γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι δειγματοληπτικά. «Τα σοβαρά και τις ΜΕΘ τα γνωρίζουμε όσο μπορούμε καλύτερα σε όλη τη χώρα», τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι επενδύουμε περισσότερο στην ενίσχυση αυτής της στρατηγικής με διευρυμένο πρόγραμμα ελέγχων και με προστασία ώστε να μην γίνεται διασπορά της νόσου σε όλη την επικράτεια. Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιήσει ο ΕΟΔΥ και θα φορά τόσο επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και κρούσματα με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού στην κοινότητα.

«Αυτό είναι το ορθό επιστημονικά και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και σημείωσε ότι από αύριο Παρασκευή, θα αναρτάται καθημερινά στον δικτυακό τόπο του ΕΟΔΥ λεπτομερής αναφορά για τις περιπτώσεις της νόσου.

«Η στρατηγική μας ως χώρα έχει ως θεμέλιο λίθο τη διαφάνεια, την αλήθεια, την αποφυγή του στίγματος την αλληλεγγύη με τον κόσμο, ο οποίος αυτήν τη στιγμή μπορεί να υποφέρει περιοριζόμενος αλλά θα ανασάνει ελεύθερος αύριο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τα βαθειά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένεις που έχασαν τους δικούς τους. Όλοι τους ήταν άντρες και είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδοχών, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδιαλιάς.

Υπυνθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ηημερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση πως οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

The post Τσιόδρας: 46 νέα κρούσματα. Σύνολο 464. Οργή για όσους μιλούν για απόκρυψη κρουσμάτων. Τα κρούσματα υπολογίζονται σε 2.000 -3.000 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Δείτε, Πρωθυπουργού, ΕΚΤ,Live, deite, prothypourgou, ekt