Facebook. Νέο φαινόμενο απάτης μέσω inbox στην Ελλάδα. Το κόλπο για να κλέβουν κωδικούς πρόσβασης

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καλεί τους χρήστες το facebook αλλά και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, για αυτοματοποιημένα μηνύματα που φτάνουν στην εφαρμογή messenger με σκοπό να υποκλέψουν κωδικούς. Τα εν λόγω μηνύματα στέλνονται από φίλους και έχουν τη φράση «κοίτα τι βρήκα για σένα» ή «μοιάζει με σένα» συνοδευόμενα από καρδιά
emoji.

Ο σύνδεσμός οδηγεί σε κακόβουλη διεύθυνση, η οποία υποκλέπτει το username και τους κωδικούς πρόσβασης στο Facebook των χρηστών, ακόμα κι αν προλάβουν να κλείσουν την κακόβουλη σελίδα.

Σημειώνεται ότι πατώντας στον σύνδεσμο ανοίγει μία ιστοσελίδα που ουσιαστικά είναι αντιγραφή της πλατφορμας, όπου τους ζητείται από τους χρήστες να πληκτρολογήσουν εκ νέου το username και το password. Τότε υποκλέβουν τα στοιχεία πρόσβασης τους σε λογαριασμούς των χρηστών, όπως απο τραπεζικούς λογαριασμούς.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ……

Ο πρώην Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης προειδοποίησε σήμερα τους χρήστες να μην εισάγουν σε αυτή την σελίδα τα στοιχεία τους.

Σε περίπτωση που το έχουν ήδη κάνει, θα πρέπει να αλλάξουν αμέσως κωδικό και, αν η εισαγωγή των στοιχείων έγινε από κινητό τηλέφωνο, τους συμβουλεύει να επαναφέρουν τα smartphone τους στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Facebook. Νέο φαινόμενο απάτης μέσω inbox στην Ελλάδα. Το κόλπο για να κλέβουν κωδικούς πρόσβασης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Facebook, Νέο, Ελλάδα,Facebook, neo, ellada