Eλληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone στην περιοχή της Ρόδου. Πρόκειται για ένα UAV ANKA που πρόσφατα εντάχθηκε στο τουρκικό ναυτικό

Οπως αναφέρει το militaire.gr, χθες, ένα UAV ANKA του τουρκικού ναυτικού, εντοπίστηκε από ελληνικά ραντάρ στην περιοχή της Ρόδου.

Αμέσως ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι κατευθύνθηκαν στην περιοχή που πετούσε το UAV ANKA και το εντόπισαν. Με την εμφάνιση των ελληνικών F-16, οι Τούρκοι το απέσυραν για λίγο στον εναέριο χώρο τους , αλλά γρήγορα το επανέφεραν στον ελληνικό. Τα F-16 παρακολούθησαν τη πτήση του, μέχρι οι Τούρκοι να το αποσύρουν.

Το

UAV ANKA το είχαν απογειώσει οι Τούρκοι από την αεροπορική βάση του Ντάλαμα. Αυτή ήταν η πρώτη καταγραφή παραβίασης των UAV ANKA, μετά από την επίσημη ανακοίνωση της επιχειρησιακής τους ένταξης στο τουρκικό ναυτικό, στις 27 Μαρτίου.

Τα ελληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone πάνω από τη Ρόδο

Τα ANKA είναι μη επανδρωμένα σκάφη τουρκικής κατασκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στην επιχείριση «Κλαδί Ελιάς» στο Αφρίν. Η επιχειρησιακή του εμβέλεια φτάνει τα 200 χλμ με συνολική εμβέλεια 4.600 χλμ. Εχει αυτονομία 24 ωρών, μέγιστη ταχύτητα 217 χιλιομέτρα ανά ώρα, και υψόμετρο πλεύσης τριάντα πέντε χιλιάδων ποδών. Η τελευταία έκδοση είναι η τέταρτη κατά σειρά του τουρκικού UAV ANKA-2 από την εταιρεία οπλικών συστημάτων της Τουρκίας, ΤΑΙ. Διαθέτει δε, δύο κινητήρες τουρκικής κατασκευής.

The post Eλληνικά F-16 αναχαίτισαν για πρώτη φορά τουρκικό drone στην περιοχή της Ρόδου. Πρόκειται για ένα UAV ANKA που πρόσφατα εντάχθηκε στο τουρκικό ναυτικό appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα