113 μέτρα κάτω από το νερό με μια ανάσα. Το νέο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης (βίντεο)

Ο Ρώσος δύτης, Alexey Molchanov, έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης με μια ανάσα, φτάνοντας τα 113 μέτρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο γάλλος Frenchman Arnaud Jerald, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ του Molchanov ήταν στα 111 μέτρα, τη περασμένη χρονιά.
Ο Ρώσος βούτηξε στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου με την προσπάθειά του να κρατά συνολικά 4 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.

Ο Γάλλος που κατείχε το προηγούμενο είχε φτάσει στα 112 μέτρα βάθος τον περασμένο Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα.

Δείτε το επίτευγμα του ρώσου δύτη:

Μετά το νέο ρεκόρ του, ο Molchanov δήλωσε πως στόχος του είναι να αποδείξει πως οι δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και οργανισμού, είναι απεριόριστες.

Ο 32χρονος Molchanov είναι οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (AIDA και CMAS) και πρόεδρος της Ένωσης «Freediving Federation».

View this post on Instagram

A post shared by Alexey Molchanov & Freediving (@alexeymolchanov)

Ο Molchanov κατέχει επίσης το Ρεκόρ Γκίνες για κολύμβηση με μια ανάσα, κάτω από πάγο, στα 181 μέτρα απόσταση.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Πτήση πάνω από το ελληνικό Γκραν Κάνυον. Πέρασε στα ρεκόρ Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου αναλογικά με το πλάτος του. Εκεί έδρασαν οι «Βικογιατροί» 
Κατάδυση στο ναυάγιο του Μέντορα που μετέφερε τα κλεμμένα του Έλγιν. Φωτογραφίες από τα νέα ευρήματα που δείχνουν ότι το πλοίο μετέφερε και άλλες αρχαιότητες 

The post 113 μέτρα κάτω από το νερό με μια ανάσα. Το νέο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα