Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη – Θα πολεμήσουμε στο Ντονμπάς

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει εδάφη στο ανατολικό τμήμα της χώρας για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Σημείωσε δε, ότι ο στρατός της Ουκρανίας είναι έτοιμος να πολεμήσει στην περιοχή του Ντονμπάς σε μια μάχη που -όπως λέει- ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου.

Ο

Ζελένσκι τόνισε πως δεν έχει καμία εγγύηση ότι η Ρωσία δεν θα προσπαθήσει ξανά να καταλάβει το Κίεβο εάν καταφέρει να καταλάβει το Ντονμπάς.

«Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην τους επιτρέψουμε, να διατηρήσουμε τη θέση μας, γιατί αυτή η μάχη μπορεί να επηρεάσει την πορεία όλου του πολέμου», τόνισε.

«Γι’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι το γεγονός ότι τους πολεμήσαμε και έφυγαν, και έτρεχαν να φύγουν από το Κίεβο -από το βορρά, από το Τσερνίχιβ και από εκείνη την κατεύθυνση- δεν σημαίνει ότι είναι αν δεν μπορέσουν να καταλάβουν Ντονμπάς, δεν θα επαναλάβουν την επίθεση στο Κίεβο», πρόσθεσε.

CNN's @jaketapper asks Ukrainian President Volodymyr Zelensky to give some clarity on the sinking of an important Russian warship in the Black Sea. #CNNSOTU

See more from the CNN exclusive interview: https://t.co/rPT8k2pNEG pic.twitter.com/AgTR8R1zxx

CNN (@CNN) April 17, 2022

Κατέρρευσαν οι συνομιλίες

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας είπε ότι οι συνομιλίες με τη Ρωσία για να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός κατά μήκος των οδών εκκένωσης αμάχων απέτυχαν.

«Γι’ αυτό, δυστυχώς, δεν ανοίγουμε ανθρωπιστικούς διαδρόμους σήμερα», είπε η Ιρίνα Βέρεστσουκ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία συνεχίζει να πιέζει για έναν διάδρομο εκκένωσης για τους κατοίκους της Μαριούπολης και για τους τραυματίες στρατιώτες.

Η Μαριούπολη «δεν έπεσε»

Οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη εξακολουθούν να μάχονται και συνεχίζουν να αψηφούν τη ρωσική απαίτηση να παραδοθούν, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ.

«Η πόλη δεν έχει πέσει ακόμα», είπε μιλώντας στο ABC, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να ελέγχουν ορισμένα μέρη της πόλης.

Πρόσθεσε ότι θα παραστεί στις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον και θα αναζητήσει περισσότερη οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία.

Συγκλονιστικές εικόνες από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Kharkiv now pic.twitter.com/6bFEQ7kzvh

— Jerome Starkey (@jeromestarkey) April 17, 2022

#Kharkiv under constant attacks. This morning more rockets and missiles. People@learn to live around them. Extraordinary courage. Immense love for #Ukraine pic.twitter.com/uULXo4R7SU

— Lesia Vasylenko (@lesiavasylenko) April 17, 2022

The post Ζελένσκι: Δεν θα παραδώσουμε εδάφη – Θα πολεμήσουμε στο Ντονμπάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα