Υποκλοπές- ΕΥΠ: Οι επιλογές του Α/ΓΕΕΘΑ και οι αλήθειες που δεν μπορεί να αγνοήσει

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος θα αντιμετωπίσει το θέμα της παρακολούθησης του από την ΕΥΠ, όπως εκείνος νομίζει…

Ωστόσο δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στα δεδομένα που υπάρχουν:

*Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που υποτίθεται θα έπρεπε να τον προστατεύει απ ΄  όποιους θα ήθελαν να τον «ακούν», άκουγε τις συνομιλίες του.

•Για να θεωρηθεί νόμιμη αυτή η υποκλοπή ο Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει είτε να είχε χαρακτηριστεί «απειλή για την εθνική ασφάλεια» ,είτε να υπήρχαν βάσιμες υποψίες για εμπλοκή του σε υπόθεση με ποινικές προεκτάσεις.

Από το
περιβάλλον του Α/ΓΕΕΘΑ διαρκώς τόνιζαν την εξαιρετική, σχεδόν φιλική σχέση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είναι ο άμεσος προϊστάμενος της ΕΥΠ που τον άκουγεΟ Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει πολύ σύντομα να κριθεί από την κυβέρνηση για την παραμονή του για τέταρτο χρόνο στη θέση του ή για την αποστρατεία του. Όχι …η διαρροή της πληροφορίας ότι γενικώς υπάρχει η πρόθεση παραμονής του, δεν μπορεί να αποτελεί ανακοίνωση ανανέωσης της θητείας του.Όπως έχουν έρθει τα πράγματα η κυβέρνηση θα ανανεώσει τη θητεία του. Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος επιθυμεί ακόμη την παραμονή του.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι απλά «ένας στρατιώτης που δεν ασχολείται με την πολιτική», αλλά αυτή την επιλογή την «έκαψε» όταν δέχτηκε να πάει στην πολιτική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα με στολή.

Για όσους σπεύσουν να επικαλεστούν τον «τουρκικό κίνδυνο» και να απαιτήσουν σιωπή για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο δυστυχώς ενέπλεξαν και τον Α/ΓΕΕΘΑ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο τουρκικός κίνδυνος είναι υπαρκτή απειλή για την εθνική ασφάλεια αλλά όχι δεν είναι σφουγγάρι για να σβήνουμε τα εγκλήματα όσων «παίζουν» μαζί της.

The post Υποκλοπές- ΕΥΠ: Οι επιλογές του Α/ΓΕΕΘΑ και οι αλήθειες που δεν μπορεί να αγνοήσει appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα