Υφυπουργός …απορρυπαντικό για κάθε φιάσκο! Ο κ.Κεφαλογιάννης τα βρίσκει όλα τέλεια και στη Λιβύη!

Δεν γνωρίζουμε με ποια κριτήρια επέλξε ο πρωθυπουργός τον κ.Ιωάννη Κεφαλογιάννη για τη θέση του ΥΦΕΘΑ. Είναι και συντοπίτες θα πείτε...Νέος πολιτικός ο κ.Κεφαλογιάννης αλλά από τις πρώτες του απόπειρες να μιλήσει ως ΥΦΕΘΑ μάλλον απογοητεύει...Την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη του τα βρήκε όλα τέλεια στη Θεσσαλία...Τώρα σε δέυτερη συνέντευξη του στα Παραπολιτική αυτή τη φορά μιλά για...παραφιλολογία σχετικά με όσα αποκαλύφθηκαν για την ανύπαρκτη ασφάλεια με την οποία στείλαμε στρατιωτικούς στη Λιβύη.
Έχουμε 5 νεκρούς...Διαβάστε τι απαντά σε σχετικό ερώτημα:

«Υπάρχουν ευθύνες για την τραγική κατάληξη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη και τους πέντε θανάτους; Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Η απώλεια τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο εθελοντών πολιτών, σε μια αποστολή έμπρακτης αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας από τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel», ήταν αποτέλεσμα ενός τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Οι συνθήκες του τροχαίου διερευνώνται ήδη από το ΓΕΕΘΑ και την ελληνική δικαιοσύνη και σας διαβεβαιώ ότι θα φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Δεν υφίσταται ζήτημα τρομοκρατικής ενέργειας, καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής πως έλαβε χώρα κάποιου είδους επίθεση ή χρήση όπλων και εκρηκτικών. Σε ότι αφορά την ασφάλεια της αποστολής, η όποια παραφιλολογία έχει αναπτυχθεί, δεν βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, ούτε σε γνώση για τον τρόπο που αυτές οι αποστολές υλοποιούνται. Θα αρκεστώ να υπενθυμίσω ότι η στρατιωτική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη, υπό τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εξωτερικών, δεν ήταν ειρηνευτική, όπως π.χ. στο Κόσσοβο ή το Αφγανιστάν, αλλά είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Καμία από τις διεθνείς αποστολές που συμμετείχαν στη Λιβύη δεν έστειλε ένοπλες μονάδες ή άλλης μορφής αμυντικά μέσα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και η στρατιωτική ηγεσία έχουν μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους αποστολές, όπου οι κανόνες συνδρομής είναι εξάλλου κοινοί για όλες τις χώρες που συμμετέχουν».

Μάλλον στις αρμοδιότητες του κ.Κεφαλογιάννη είναι να «ξεπλένει» όσα στραβά, ανάποδα και δυστυχώς θανατηφόρα γίνονται στο χώρο των ΕΔ. ΥΦΕΘΑ απορρυπαντικό....

The post Υφυπουργός …απορρυπαντικό για κάθε φιάσκο! Ο κ.Κεφαλογιάννης τα βρίσκει όλα τέλεια και στη Λιβύη! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα