Ξεκίνησε η συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη

Χωρίς κάποια έκπληξη ή κάτι που να αποκαλύπτει τι πραγματικά θα συζητηθεί μεταξύ τους έγιναν οι «τηλεοπτικές» δηλώσεις Μπάιντεν- Μητοτάκη στον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά από τη δήλωση Ερντογάν σύμφωνα με την οποία η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «δυστυχώς, η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία απειλεί τη Δημοκρατία από αυθαίρετους και αλαζονικούς ηγέτες. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στάση και τη συμπαράστασή σας στην Ουκρανία.

Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο. Η σημερινή εταιρική σχέση ΕλλάδαςΗΠΑ είναι πιο σημαντική και πιο βαθιά από ποτέ».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι  «είναι πολύ μεγάλο προνόμιο να εορτάσω μαζί σας τα 201 χρόνια του αγώνα για ανεξαρτησίας. Οι πρόγονοί σας είχαν εμπνευστεί από τα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης και οι δικοί μας πρόγονοι από την αμερικανική επανάσταση. Πολεμήσαμε σε δύο πολέμους μαζί. Και τώρα, με αλληλεγγύη, αντιμετωπίζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα αυτή η επίσκεψη είναι ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τους ισχυρούς δεσμούς μας.

Η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο και ταυτόχρονα μία χώρα που ανταπεξήλθε στην οικονομική κρίση, με μία ανθούσα οικονομία σήμερα και προσφέρει ασφάλεια στην περιοχή. Θα μιλήσουμε για την ενέργεια και την ασφάλεια. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί. Ξέρω πόσο στενές σχέσεις έχετε με τον απόδημο Ελληνισμό και προσβλέπω στη συζήτησή μας».

The post Ξεκίνησε η συνάντηση Μπάιντεν-Μητσοτάκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα