Βανδαλισμός στο Ρωσικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη

Το ρωσικό προξενείο στη Νέα Υόρκη υπέστη βανδαλισμό με κόκκινο σπρέι, σε μια προφανή διαμαρτυρία κατά της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Οι τοπικές αρχές ανταποκρίθηκαν σε κλήση έκτακτης ανάγκης λίγο μετά τη 1.30 π.μ. της Παρασκευής, αναφέροντας ότι είχε ψεκαστεί με μπογιά η πρόσοψη του Ρωσικού προξενείου στο «Upper East Side» του Μανχάταν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για πιθανό «περιστατικό προβοκάτσιας» και δεν έχουν

γίνει συλλήψεις.

«Το θέμα είναι να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας για τον Πούτιν και δεν μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ», δήλωσε σε γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κάτοικος της περιοχής όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

«Είναι βανδαλισμός, αλλά είναι η έκφραση του πώς οι άνθρωποι στη Νέα Υόρκη αντιλαμβάνονται ότι ο Πούτιν σκοτώνει ανθρώπους», είπε ένας άλλος παρευρισκόμενος, ο Ρομάν ´Ελιν.

Το έντονο κόκκινο χρώμα εμφανίστηκε λίγες ώρες πριν ο Ρώσος πρόεδρος ανακοινώσει την προσάρτηση τεσσάρων γεωγραφικών περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Την Παρασκευή σημειώθηκε επίσης μια από τις χειρότερες επιθέσεις εναντίον αμάχων των τελευταίων μηνών μετά από βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις της Μόσχας που σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους στη νότια περιοχή Ζεμπορίζια της Ουκρανίας.

Τα πλάνα από τις κάμερες παρακολούθησης, μέχρι στιγμής δείχνουν  μια φιγούρα με κουκούλα και άλλον έναν μασκοφόρο να ψεκάζουν το κτίριο του προξενείου νωρίς το πρωί, τη στιγμή που κανένας φρουρός δεν φάνηκε να περιβάλλει το κτίριο.

Οι φωτογραφίες του βανδαλισμένου προξενείου που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων..

Ο Μπέντζαμιν Γουίτς, νομικός δημοσιογράφος και ανώτερο στέλεχος στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς, προειδοποίησε για μια τέτοια συμπεριφορά, γράφοντας στο Twitter: «Φίλοι, μην το κάνετε αυτό. Καταλαβαίνω την παρόρμηση. Πραγματικά. Αλλά έχουμε διπλωμάτες στη Ρωσία. Και η προστασία τους απαιτεί να σεβόμαστε και τη Σύμβαση της Βιέννης. Παρακαλώ κρατήστε τις διαμαρτυρίες σας στη σωστή πλευρά του νόμου, καθώς μόνο έτσι οι άνθρωποι μας εκεί θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την προστασία του νόμου».

Με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ανεβάζουν το συγκεκριμένο θέμα στην κορυφή των ανερχόμενων ειδήσεων και τις απόψεις να διίστανται, μένει να φανεί το αν τελικά η πράξη αυτή του βανδαλισμού είναι αποτέλεσμα έκφρασης διαμαρτυρίας ή προβοκάτσιας.

Πηγή : The Guardian

The post Βανδαλισμός στο Ρωσικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βανδαλισμός, Ρωσικό Προξενείο, Υόρκη,vandalismos, rosiko proxeneio, yorki